El Sabadell s'ha proclamat campió de la Champions femenina de waterpolo després de guanyar al Mataró (9-8) en una final històrica catalana que s'ha decidit amb un únic gol de diferència. Les sabadellenques han aconseguit el seu sisè títol de la competició europea davant la seva afició, mentre que les mataronines, que disputaven la seva primera final, han lluitat fins al final, però no han tingut premi.

Després d'un primer quart igualat, el Sabadell ha encarrilat la final en un segon quart molt efectiu, que deixava un 2-5 al marcador, però a l'últim quart, el Mataró ha fet un pas endavant i no s'ha rendit per intentar esgotar les seves opcions de posar-se dins el partit, i en els darrers instants podria haver empatat el partit, però la resistència local ha estat decisiva per tal que el títol es quedés a Sabadell.

Sabadell final waterpolo / Foto: CN Sabadell
Les jugadores del CN Sabadell durant la final de la Champions femenina de waterpolo / Foto: CN Sabadell

El Sabadell demostra la seva superioritat

El Sabadell jugava a casa, i volia aprofitar aquest factor per celebrar el títol davant la seva afició, però no ha tingut un començament fàcil. Les mataronines no s'han vist afectades per l'ambient i s'han avançat en el marcador. Poc després, les sabadellenques han aconseguit empatar i han errat un llançament de penal, en un primer quart d'anada i tornada que no deixava respirar a ningú. La igualtat era màxima, però al segon quart, el Sabadell ha fet un pas endavant que l'apropaven al triomf. Judith Forca, amb un doblet, feia esclatar el públic vallesà perquè les locals marxessin al descans amb un avantatge de tres gols (2-5).

En el tercer quart, una altra vegada, Forca, tornava a foradar la porteria rival, però el ritme ha baixat i el partit s'ha tornat a igualar. Abans de començar l'últim quart, les mataronines necessitaven la difícil tasca d'anotar 3 gols per forçar una pròrroga, gairebé un miracle tenint en compte l'efectivitat de les sabadellenques. I la final ha canviat radicalment, calcant el que s'havia vist en el primer quart. Les jugadores entrenades per Dani Ballart han reduït la distància en el marcador, fins al 6-8, gràcies a Clara Cambray, la capitana. Posteriorment, les visitants enviaven la pilota al pal, quan encara faltaven més de cinc minuts pel final, amb tot obert, però un nou gol del Sabadell tornava a sacsejar al conjunt visitant, que ha tornat a anotar, posant el 8-9 al marcador i podent empatar a l'última jugada, però no ho ha aconseguit.

Final catalana històrica de waterpolo

Abans que comencés la final, el Sabadell i Mataró ja havien fet història. Era la primera vegada que dos equips del mateix país s'enfrontaven a la final de la Champions femenina de waterpolo, i han estat dos clubs de Catalunya els que han competit per endur-se el títol. Sens dubte, un partit històric per l'esport català, que ha acabat amb un somriure per les sabadellenques, que s'adjudicaven el sisè títol de la competició europea.

A la Final Four, el Sabadell es va desfer del Ekipe Orizzonte italià (13-12), mentre que el Mataró va superar al Dunaujvaros hongarès (12-9). Les mataronines disputaven la primera final de Champions i no s'han rendit, tot i el mal segon quart que semblava que deixava el duel sentenciat, però finalment no han pogut proclamar-se campiones i, el Sabadell ha aguantat per tornar a aixecar el trofeu quatre anys més tard.