Dinamarca es mereixia una alegria. Després de l'enorme ensurt que es va endur amb el defalliment d'Eriksen, acompanyat d'una injusta derrota davant de Finlàndia, i després de perdre davant de Bèlgica després de firmar un gran partit, el conjunt escandinau afrontava l'última jornada amb escasses opcions d'aconseguir la classificació per als vuitens, i menys de forma directa.

La seva fe infrangible i la calculadora, però, l'han acabat premiant, ja que la seva golejada davant de Rússia (1-4) unida a la victòria de Bèlgica davant de Finlàndia (0-2) han situat Dinamarca en la segona posició, per la diferència de gols, ja que ha acabat empatada a 3 punts amb Finlàndia i Rússia.

Dinamarca s'enfrontarà a Gal·les en els vuitens de final, mentre que Bèlgica encara haurà d'esperar. Finlàndia, per la seva part, aspira a ser una de les 4 millors terceres, encara que ho té complicat per la diferència de gols.

Dinamarca, un vendaval davant de Rússia (1-4)

A Copenhaguen, Dinamarca ha repetit el guió dels seus dos primers partits, intensitat, ritme i alegria ofensiva, però greus problemes en els tres quarts del camp. Rússia, per la seva part, ha optat per un futbol lent. Línies juntes, tranquil·litat i intentar aprofitar alguna acció aïllada per generar perill.

Dinamarca Eurocopa EFE

Els jugadors de Dinamarca, celebrant el gol de Damsgaard / EFE

En aquesta ocasió, però, Dinamarca ha acabat per trobar el gol, poc abans del descans, en un excel·lent xut des de la frontal de Damsgaard.

Dinamarca no només havia de guanyar, sinó també golejar, per la qual cosa després del descans ha seguit atacant. Així i tot, el 0-2 ha arribat en una acció còmica, en una passada errònia d'un defensa rus al porter que Poulsen només ha hagut d'empènyer al fons de les xarxes. I quan millor pintaven les coses per als danesos ha arribat l'acció polèmica, un penal inexistent per una caiguda de Sobolev que Dzyuba no ha fallat.

Lluny d'acovardir Dinamarca, la injustícia li ha donat ales, per la qual cosa s'ha abocat sobre la porteria de Rússia fins a aconseguir 2 gols més, de Christensen i Maehle que, units al resultat de l'altre partit li ha donat el passi per als vuitens de final com a segona de grup, amb només 3 punts.

Bèlgica pateix per trencar el mur finlandès (0-2)

El partit de Sant Petersburg tenia trampa, i aquesta no era cap altra que tant a Bèlgica com a Finlàndia els valia l'empat. Això ha provocat que Robert Martínez apostés per donar minuts als jugadors clau que arribaven tocats a l'Eurocopa, De Bruyne, Eden Hazard i Witsel. Com era previsible, Finlàndia ha copiat la tàctica feta servir contra Dinamarca i Rússia, doble línia defensiva i a córrer darrere de la pilota, el que ha provocat que Bèlgica, molt lenta en la combinació, patís per generar perill.

Bèlgica Finlàndia De Bruyne EFE

De Bruyne, lluitant la pilota amb 2 jugadors de Finlàndia / EFE

En la primera part els diables vermells han tingut alguna ocasió, de Lukaku i de Doku, però s'han trobat amb un Hradecky inspirat.

Després del descans s'ha mantingut la situació, encara que a poc a poc Bèlgica ha anat accelerant el ritme, a la recerca de trencar el sòlid mur finlandès. Hradecky, amb una intervenció espectacular, ha evitat el gol de Hazard, i tot seguit el VAR li ha anul·lat un gol a Lukaku per mil·límetres.

Lukaku Bélgica EFE

Lukaku no ha faltat a la seva cita amb el gol davant de Finlàndia / EFE

Finalment, els diables vermells han trobat el premi, en un córner que ha rematat Vermaelen al pal. Hradecky, en intentar desviar la pilota, l'ha introduït dins de la porteria.

El gol, ara sí, ha provocat que Finlàndia s'obrís per buscar l'empat, la qual cosa ha aprofitat Lukaku per sentenciar la victòria amb un xut ajustat al pal.

Imatge principal: Braithwaite i Poulsen, celebrant el 0-2 davant de Rússia / EFE