El Gran Premi d'Austràlia ha estat un punt d'inflexió en tota regla. A un costat de la balança tenim un Carlos Sainz que surt més que reforçat després de triomfar amb Ferrari tot just 15 dies després de ser operat d'urgències d'apendicitis. A l'altre costat, a un Fernando Alonso que es complica encara més el futur després de l'incident que va tenir amb George Russell als últims moments de la cursa.

El pilot asturià continua esperant Red Bull, amb els quals ja s'ha reunit en més d'una ocasió aquesta temporada. De fet, l'interès de Christian Horner en el pilot espanyol no és gens nou i quan semblava que, per fi, anava a poder emprendre el fitxatge del bicampió mundial, ha estat la interferència de la família Verstappen el que sembla haver refredat aquesta relació. Ara, amb la plaça a Red Bull més que difícil d'aconseguir, el seient a Mercedes també comença a complicar-se per a Alonso.

Fernando Alonso Max Verstappen Lando Norris / Foto: Europa Press
Fernando Alonso al costat de Max Verstappen i Lando Norris / Foto: Europa Press

Fernando Alonso: "És la penalització més dura de la temporada"

Malgrat que ja ha passat més d'una setmana des de l'incident a Austràlia, arribem a Suzuka amb el tema de la sanció a Fernando Alonso encara en l'aire. El pilot asturià va ser sancionat amb 20 segons en acabar la cursa perquè la seva "conducció potencialment perillosa" hauria pogut comportar l'accident de George Russell en la corba 6. Una decisió que va perjudicar l'espanyol fent-lo passar de la sisena a la vuitena posició.

Per la seva part, Russell ha comentat que "Si no hagués estat penalitzat, hauria obert la capsa de Pandora per a la resta de la temporada", fent entendre que, en cas de no ser estrictes amb Alonso, la resta de pilots aprofitarien el marge legal per replicar la presumpta conducció temerària de l'asturià. Malgrat això, el pilot anglès també considera "el que Fernando va fer no va ser extraordinàriament perillós". Ambdós han pogut coincidir després de l'incident, però asseguren no haver parlat del tema.

Fernando Alonso Aston Martin Australia / Foto: EFE
Fernando Alonso amb el seu Aston Martin durant el GP d'Austràlia / Foto: EFE

A Russell no li agradaria tenir Fernando de company si no tenen feeling

En acabar la temporada seran 13 els pilots que es quedaran sense seient per a 2025. Entre ells, el propi Alonso. Si bé és cert que s'ha rumorejat lleugerament amb una possibilitat de retirada, la realitat és que el pilot asturià segueix al màxim nivell i no planteja deixar la competició a curt termini. De fet, ja té una oferta de renovació d'Aston Martin sobre la taula, encara que Alonso espera Red Bull en unes negociacions que es plantegen més que complicades.

L'altra gran oportunitat de la graella està a comandaments del Mercedes. Tanmateix, l'incident amb Russell passarà factura. El pilot anglès no té cap problema personal amb Alonso i, de fet, no és gens estrany veure'ls junts fora de la pista. Però, d'altra banda, Russell no desitjaria compartir equip amb un company amb qui no tingués feeling i amb el qual hi hagués enfrontaments constants. Caldrà veure que ens ofereix una temporada que es preveu més interessant fora que dins de la pista.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!