Ronaldo Nazario, un dels millors davanters de tots els temps i actual màxim accionista del Valladolid, és el gran protagonista de l'últim número de la revista Sports Illustrated, que repassa els grans moments de la carrera esportiva de l'estrella brasilera.

Durant la xerrada, Ronaldo és qüestionat sobre el sorprenent pentinat que va lluir a la final del Mundial de Corea i el Japó del 2002, en la qual el Brasil va guanyar 2-0 a Alemanya, amb dos gols del Fenómeno. El brasiler es va rapar al zero, com era habitual en ell, per deixar-se cabell en la part del davant. "Horrible!" afirma Ronaldo entre rialles. "Demano perdó a totes les mares que van veure els seus fills fer-se la mateixa tallada de cabells", afegeix.

Per què Ronaldo va optar per aquell estrafolari pentinat per a la final del Mundial?

Seguidament, Ronaldo explica el motiu del seu pentinat. Després de passar desaparegut a la final del 1998 per un estrany esvaïment previ, el davanter va veure perillar la seva presència a la final del 2002, en patir una lesió muscular a les semifinals contra Turquia. Per això, el dia abans de la gran final, amb tota la premsa pendent del seu estat físic, Ronaldo va agafar la màquina i es va fer aquell estrany pentinat. "Vaig veure els meus companys d'equip i els hi vaig preguntar: 'Us agrada? Van dir: 'No, és horrible! Talla't això". Els periodistes van veure la meva tallada de cabells i es van oblidar de la lesió".

Ronaldo Nazário Barça FC Barcelona

Ronaldo, celebrant el seu recordat gol al camp del Compostel·la / FC Barcelona

Aquell horrorós pentinat, seguit del gran rendiment de Ronaldo a la final contra Alemanya, va provocar que moltíssims nens de tot el món demanessin de tallar-se els cabells de la mateixa manera. De fet, aquella imatge també es va fer molt famosa als videojocs del moment. Fa poc, sense anar més lluny, Neymar va admetre haver estat un dels nens que es va realitzar la tallada de cabells de Ronaldo per celebrar el Mundial. Ara, 19 anys després, Ronaldo Nazario demana perdó. Millor tard que mai.

El dia que Ronaldo va conèixer Jordan

En un altre capítol de l'entrevista, Ronaldo explica com va ser el dia que va conèixer Michael Jordan, el millor jugador de bàsquet de tots els temps. Va ser el 1999. Michael Jordan tenia 36 anys i feia una temporada que havia guanyat el seu 6è anell de l'NBA. Ronaldo tenia 22 anys i ja havia estat designat 2 vegades millor jugador del món.

"Ets el Michael Jordan del futbol", li va dir Jordan. 22 anys després, Ronaldo encara somriu orgullós quan ho recorda.

 

Imatge principal: Ronaldo Nazario, celebrant un dels 2 gols que va marcar a la final del Mundial de 2002 contra Alemanya / Instagram