El Barça torna a decebre i segueix preocupant. El Granada ha fet explotar el conjunt blaugrana, perdut i sense ànima, que ha pogut aconseguir el gol de l'empat en els últims minuts gràcies a l'orgull de Ronald Araujo (1-1). I el lloc de Ronald Koeman a la banqueta culer perilla de veritat.

Un gol del Granada per començar

Ni apostant pels joves, ni amb més ganes ni amb res. El Granada, un aspirant a salvar la categoria, ha posat el Barça contra les cordes. Ronald Koeman ha apostat per jugar amb Alejandro Balde, Yusuf Demir, Eric Garcia, Araujo o Sergiño Dest. Un equip de 24 anys de mitjana. I potser per això han entrat al partit descentrats.

En un Camp Nou més buit que l'esperat per la forta pluja de Barcelona, pocs s'esperaven el primer gol del partit al minut 2. I menys que fos del Granada. Domingos Duarte ha sabut aprofitar la badada defensiva de Frenkie de Jong després d'un córner i fer pujar el primer gol al marcador.

Domingos Duarte Barça Granada EFE

Domingos Duarte celebrant el seu gol contra el Barça / EFE

Possible penal a Philippe Coutinho no xiulat al minut 4, que tornava a la titularitat després de gairebé un any fora de joc per culpa d'una lesió. I Jorge Molina fallant el segon gol granadí al minut 10. Dues de les grans oportunitats i emocions de l'inici del duel, perquè després s'ha apagat.

Objectiu: perdre temps

Els visitants s'han tancat al darrere, seguint les ordres del tècnic català Robert Moreno. I al Barça li han arribat les dificultats de veritat. Amb el marcador en contra, amb un rival que no donava espais i sense jugadors capaços de desequilibrar. Un travesser de Sergi Roberto al minut 18 ha donat esperances als culers, però res, cap il·lusió. El protagonisme seria del Granada.

El conjunt andalús s'ha dedicat a perdre temps com fos. Primer amb la lesió de Yan Eteki, caient a terra, sortint del camp, tornant a entrar i després esperant a marxar amb el cotxe-llitera. El porter Luís Maximiano ha estat l'altre gran protagonista, esgarrapant segons cada vegada que havia de servir de porteria. I el Barça es desesperava pel temps perdut i per la seva incapacitat ofensiva mostrada.

Eric Garcia Darwin Machis Barca Granada EFE

Eric Garcia aturant una centrada de Darwim Machís / EFE

Només Araujo i Dest en els incomprensibles 4 minuts de descompte del primer temps haurien pogut empatar. El porter portuguès del Granada i la fortuna han evitat un empat que hagués estat el més just. Abans del descans, però, Balde ha hagut de deixar el seu lloc a Òscar Mingueza per lesió.

Ronald Araujo salva un punt

Però ni que al descans hagi entrat Luuk de Jong per Sergi Roberto i un més que discutit Koeman l'esquema a un 4-2-3-1 ha provocat més perill del Barça. Sí que en l'inici del segon temps els blaugrana han fet un pas endavant, però havia de ser Araujo, un defensa, l'únic capaç d'apropar-se al gol.

El Camp Nou s'impacientava. I més amb les constants pèrdues de temps del Granada. Memphis Depay no ha estat encertat quan ha tingut ocasions clares. Ni tampoc tenia màgia. I Demir ha estat el que demostrava que volia guanyar el partit.

Memphis Depay Barca Granada EFE

Memphis Depay caient davant de la defensa del Granada / EFE

I quan al minut 60 Gavi ha entrat en el lloc de Coutinho, el partit ha tornat a canviar. I s'ha animat quan al 75 han entrat Riqui Puig i Piqué per Busquets i Demir. El Barça ha posat el mode remuntada.

L'objectiu era marcar un gol fos com fos. Prova d'això ha estat que Piqué ha jugat de davanter centre. Centrades des de la banda i rematades de cap. Luuk de Jong ha rematat des de l'àrea petita després d'un córner i ha deixat perdre l'empat. Poc després ha estat Araujo, que també s'ha situat en el lloc de davanter en vistes que no hi havia manera de marcar. I al minut 90 ha estat l'uruguaià qui ha empatat el partit. Eufòria culer.

El Barça ha salvat un punt, però mereixia la derrota per tot el que ha significat aquest partit. I amb només 4 minuts més d'afegit, el Barça no ha pogut confirmar la remuntada completa. Un punt i res més. Koeman perilla.

Imatge principal: Memphis Depay amb les mans al cap / EFE