Després de l'empat del Barça al camp del Rayo Vallecano, el Reial Madrid ha fet els deures a Cadis (0-3). Guiats per un Rodrygo majestuós, que ha entrat a l'XI titular substituint un Brahim Díaz que ha estat baixa a causa d'uns problemes estomacals d'última hora i que s'ha convertit en l'heroi blanc amb dos gols d'autor i una assistència a Bellingham, el conjunt dirigit per Carlo Ancelotti ha superat l'elenc andalús de forma autoritària. Un triomf que obre escletxa amb el conjunt blaugrana, que ja es troba a quatre punts del líder provisional de la Lliga.

Una genialitat de Rodrygo apaga l'energia local

El Reial Madrid s'ha trobat un escenari complicat en l'inici de partit al Nuevo Mirandilla. Tot i que partien com a clars favorits per adjudicar-se el triomf, el camp del Cadis sempre és una visita complicada. L'afició no deixa mai d'animar i això ho nota un equip que, de local, ha sumat nou dels 10 punts amb els quals encaraven la 14a jornada de Lliga. I això s'ha vist reflectit en els primers minuts de partit, que han deixat diverses ocasions gaditanes, que no han sorprès Lunin per un pèl.

L'energia que estava demostrant el Cadis semblava meritòria de trobar el primer gol del partit, però davant un equipo rodat i amb tanta qualitat com el Reial Madrid això no està garantit. De fet, quan millor estava jugant l'elenc andalús, Rodrygo Goes, que ha entrat a l'XI titular a última hora, reemplaçant un Brahim Díaz que ha notat un malestar estomacal una hora abans de començar el duel, ha dibuixat una obra d'art que ha avançat els homes de Carlo Ancelotti al marcador. Després de dos retalls fabulosos dintre de l'àrea, el brasiler ha col·locat la pilota a l'escaire esquerre de la porteria defensada per Ledesma, que no ha pogut fer res per evitar la diana blanca.

Rodrygo, realizando un chute durante el Cádiz - Real Madrid / Foto: EFE
Rodrygo, just abans d'obrir la llauna / Foto: EFE

Un gerro d'aigua freda per a un Cadis que no ha sabut reaccionar a aquest cop dur. El Reial Madrid s'ha apoderat del control de l'esfèrica i ha embotellat el conjunt dirigit per Sergio González a la seva pròpia àrea. Així i tot, els blancs no han trobat l'encert i el partit ha marxat al descans amb un 0-1 que deixava les coses obertes de cara a la segona part.

El Reial Madrid sentencia el duel

Però després del pas pels vestidors, el rumb no ha virat. Amb Ledesma encara a la porteria, que s'ha recuperat d'unes molèsties que havia sentit just abans del final dels primers 45 minuts, el Cadis no ha sabut intimidar un Reial Madrid que al minut 53 li ha regalat una vida extra al seu revial. Joselu, que es creia en posició de fora joc, no ha rematat una passada de la mort de Rodrygo, que havia deixat el davanter madrileny sense porter. Només faltava empènyer-la al fons de la xarxa, però una confusió de l'exjugador de l'Espanyol ha frenat el segon gol blanc.

Això no ha aturat, tanmateix, l'ímpetu del Reial Madrid, que volia sentenciar el partit com més aviat millor. El següent avís l'ha protagonitzat Luka Modric amb un xut des de la frontal que ha xocat amb la fusta dreta de la porteria gaditana. I a la tercera ha arribat la vençuda. Gràcies a una diana espectacular firmada de nou per una jugada individual de Rodrygo, els homes de Carlo Ancelotti han trobat la tranquil·litat per afrontar els darrers minuts de partit amb els tres punts al sac.

Bellingham celebra el tercer gol del Real Madrid ante el Cádiz / Foto: EFE
Bellingham celebra el tercer gol del Real Madrid davant el Cadis / Foto: EFE

El Cadis ja no tenia força per anul·lar el joc del Reial Madrid i l'encarregat de lligar el triomf merengue ha estat Jude Bellingham. El migcampista anglès, aprofitant una assistència de Rodrygo, l'MVP del partit de forma indiscutida, no ha fallat a la seva cita amb el gol i ha sentenciat un duel que, exceptuant els primers 15 minuts, ha tingut un únic color: el blanc.