Després de la seva soferta victòria contra l'Inter de Milà en la primera jornada de la lligueta de la Champions League (0-1), el Reial Madrid en rebrà dimarts vinent 28 de setembre al Sheriff Tiraspol, club de la República Moldava de Transnístria, país que no reconeix cap estat.

I sembla que el Sheriff, que en la primera jornada ja va demostrar que no ha vingut a la Champions a ser cap comparsa, ja que va vèncer al Xakhtar per 2-0, ja ha començat a escalfar el partit escrivint un curiós tuit en català que, com era d'esperar, ja ha generat aplaudiments i crítiques.

estàtua monument lenin tiraspol Andrew Milligan

Estàtua en honor a Lenin en el centre de Tiraspol / Andrew Milligan

Picada d'ull en català al Twitter

Tot ve amb l'anunci en el seu compte oficial del Twitter del fitxatge d'Abdul Bassit. El text, és clar, està escrit en rus i rep la resposta d'un seguidor català. "No entenc ni una paraula, però aquí teniu el meu like", escriu el seguidor en català. La resposta del Sheriff ha estat original i instantània, ja que li ha respost escrivint el mateix text en català. "Benvingut, Abdul Bassit. El nou jugador de l'FC "Sheriff va ser el davanter centre de Ghana - Basit Abdul Khalid. Després d'un examen mèdic, el jugador i la direcció del club van posar les seves signatures a peu del contracte de treball". Acte seguit, el FC Sheriff ha seguit amb 4 tuits més en els quals dona detalls de l'operació.

La resposta, com era d'esperar, ha provocat que molts aficionats donessin la seva opinió. "M'heu guanyat. Ja teniu un admirador més", ha escrit un seguidor. "Li fotreu 5 al Reial Madrid. Ja veureu", n'afegeix un altre. "El millor equip de Moldàvia", n'escriu un altre.

Xèrif TUIT

Transnístria, l'estat prorús que 'no existeix'

El 1990, després de la dissolució de l'URSS, Transnístria es va autoproclamar estat independent de manera unilateral, encara que en el dia d'avui continua estant oficialment dins de Moldàvia, ja que no ha aconseguit el reconeixement internacional. Tot i així, i des de fa gairebé 30 anys, Transnístria funciona com un estat, ja que té la seva pròpia constitució, sistema electoral, govern i parlament dins d'una república presidencialista. També té bandera pròpia, himne, escut, exèrcit, policia, moneda i sistema postal propi.

bandera transnistria creative commons

La bandera de la República de Transnístria / CC

El 2006, a més, la República de Transnístria va celebrar un referèndum d'independència que va acabar amb un 97% dels vots favorables. Així, la població transnistriana va expressar la seva voluntat de desintegrar-se de Moldàvia i convertir-se en un estat independent per a, posteriorment, passar a formar part de Rússia. No obstant això, el referèndum no va tenir cap mena de reconeixement internacional.

I és que l'únic suport extern que té Transnístria és dels russos. A Tiraspol, la seva capital i ciutat del Sheriff és habitual veure símbols de la Unió Soviètica, reflectint la nostàlgia comunista de la regió.

 

Imatge principal: el Sheriff Tiraspol visitarà el Reial Madrid en la pròxima jornada de la Champions / EFE