Hi ha actituds i actituds, i al Barça últimament no han estat a l'alçada de la institució. Certs futbolistes del primer equip blaugrana s'han anat convertint en jugadors prescindibles, i per aquest motiu hi ha hagut un canvi de mentalitat. D'estar desconcentrats sobre la gespa a també estar-ho fora dels terrenys de joc.

Joan Laporta es molesta per una partida de parxís

"Es juga com s'entrena", diu una de les frases més cèlebres del món del futbol. I així és. Al Barça es veu clarament aquesta tendència. L'equip culer últimament ha estat un desastre, i també ha estat per culpa de la poca implicació dels futbolistes.

L'últim episodi polèmic amb Joan Laporta de fons va ser després d'una derrota del Barça fora de casa a la Lliga Santander. Segons informa TV3, Sergio Busquets, Gerard Piqué, Jordi Alba i Riqui Puig van incomodar el president blaugrana després d'una de les recents derrotes d'aquesta temporada.

Com ja és habitual, després dels partits i en els viatges de tornada cap a casa a l'autocar, alguns futbolistes han agafat com a tradició jugar al parxís. En aquest equip de joc hi han aparegut en els últims anys de manera recurrent els capitans, inclòs Leo Messi, però amb la baixa de l'argentí s'hi ha implicat més Riqui Puig. Una pràctica que, en principi, no causa cap molèstia a ningú, a banda dels crits i la disbauxa habitual d'aquestes partides.

Pique Messi Jordi Alba entrenament Barca FC Barcelona

Gerard Piqué, Leo Messi i Jordi Alba en un entrenament del Barça / FC Barcelona

En aquest cas, però, l'equip acabava de perdre un partit. I no era el primer ni seria l'últim d'aquest curs. El conjunt blaugrana no estava fent una bona temporada, però tradicions com aquestes continuaven presents. I després de la derrota, en un moment crític per al club i per a l'equip, va seguir la cridòria. A Laporta, que entenia que després de perdre tres punts importants calia una reflexió per part de tots, li va molestar que als quatre futbolistes els hagués passat tan ràpid el dol.

Precisament, també va ser protagonista Enric Masip, assessor del president, que es va enfadar molt i no va entendre l'actitud dels futbolistes després de caure en un duel tan important i que allunyava encara més els blaugrana de les posicions capdavanteres de la Lliga. A més, Masip, com a exprofessional d'elit del Barça d'handbol i excapità, no va encaixar gens bé la partida de parxís i la cridòria de Busquets, Piqué, Alba i Riqui.

Les noves normes de Xavi Hernández

Aquesta situació, però, podria canviar properament després de l'arribada de Xavi Hernández. El nou tècnic blaugrana va avisar en la seva presentació que hi haurà "ordre i normes que caldrà complir". A més, segons la seva experiència, va assegurar que "quan he tingut normes al vestidor, hem anat bé; i quan no n'hem tingut, hem anat malament".

Per això una de les pràctiques habituals en els últims anys com aquesta estan en seriós dubte. Si es perden punts o si no es juga bé, cal una reflexió. No tot es pot prendre a la lleugera. I també va assegurar que els actuals capitans, que van ser excompanys en la seva etapa com a jugador, "són els que han de tirar del carro i els primers als quals s'ha d'exigir més".

 

Imatge principal: Riqui Puig i Gerard Piqué abraçant-se / EFE