Alemanya es va endur les mans al cap quan va ser informada que la UEFA havia decidit obrir un expedient, per estudiar una possible sanció, pel braçalque Manuel Neuer, el capità de la Mannschaft, havia lluït en els partits contra França i Portugal. La polèmica, per a la UEFA, és que el braçal era la bandera de l'arc de Sant Martí, com a gest de suport i reconeixement al Mes de l'Orgull i al col·lectiu LGBT (lèsbic, gai, bisexual i transgènere).

Neuer Alemania Eurocopa EFE

Neuer, saludant l'afició alemanya després del partit contra Portugal / EFE

La notícia va generar una enorme polèmica a Alemanya, que es va preguntar quin problema té la UEFA amb el col·lectiu LGBT. "Estimada UEFA, ho dieu seriosament?", va escriure a les xarxes socials l'exinternacional Thomas Hitzlperger, qui en concloure la seva carrera va fer pública la seva homosexualitat. "Si hi ha multa, caldrà pagar-la amb orgull", va afirmar, per la seva part, la seleccionadora de l'equip femení, Martina Voss-Tecklenburg.

uefa1

Tot seguit, la Federació Alemanya de Fütbol (DFB) va anunciar que per al partit Alemanya-Hongria l'estadi Allianz Arena, famós per poder-se il·luminar per complet de qualsevol color, lluiria també la bandera  de l'arc de Sant Martí.

Pluja d'atacs contra la UEFA

Després de l'enorme enrenou generat, la UEFA va decidir fer marxa enrere, conscient que estava fent un ridícul espantós. "La UEFA ha compartit amb la DFB que han aturat la revisió del braçal de capità amb l'arc de Sant Martí que llueix Manuel Neuer. En una carta, el braçal ha estat avaluat com un símbol d'equip per a la diversitat i, per tant, per una 'bona causa'", va anunciar la Federació Alemanya de Futbol a través d'un comunicat.

El mal, però, ja estava fet. "Molt bé, però la decisió d'investigar-ho ja polititza i incrimina la diversitat (sexual) en el futbol. Ja hi ha prou dany fet en això. Com sortiran els jugadors de futbol pro-LGBTI de forma segura si aquest és el missatge que reben?", va opinar un seguidor alemany, una explicació molt aplaudida a les xarxes socials.

uefa

A més, moltes persones han recordat els diferents missatges a favor del moviment LGTB de la UEFA, per denunciar la seva hipocresia.

Campanya de Munic a favor de la diversitat i en contra de l'homofòbia

A més de la decisió de "tenyir" l'Allianz amb la bandera amb l'arc de Sant Martí, l'ajuntament de Munic ha aprovat una iniciativa en la qual s'aprofitarà el compromís per donar una sèrie de senyals a favor de la diversitat i en contra de l'homofòbia. Els plans contemplen que a l'ajuntament onegin banderes amb l'arc de Sant Martí. La resolució de l'ajuntament diu explícitament que es tracta de mostrar solidaritat amb la comunitat LGTB a Hongria davant el que significa per a ella la nova legislació.

I és que no s'ha d'oblidar que a Hongria s'ha aprovat recentment una nova llei que el règim del president Viktor Orban ven com a protecció de la infantesa, però que per a molts és vista com una eina per estigmatitzar l'homosexualitat.

 

Imatge principal: Neuer, amb el braçal que la UEFA ha polemitzat / @DFB_Team_EN