Ricky Rubio ha estat presentat aquest dilluns com a nou jugador del Barça. Ho ha fet en un acte celebrat a l'Auditori 1899, que ha servit per escoltar el base del Masnou per primera vegada des que es va apartar de l'esport i que ha tingut també la presència del president Joan Laporta, del director responsable de la secció de bàsquet, Josep Cubells, del manager de la secció, Juan Carlos Navarro, i de l'entrenador, Roger Grimau.

Set mesos després de la seva retirada temporal, el jugador català ha volgut explicar tot el procés que ha viscut en aquest temps, relatant també algunes de les claus que l'han portat al Barça i explicant quines són les seves expectatives de futur, al curt i llarg termini.

Ricky Rubio: "He estat a la foscor, però d'això se'n surt"

El primer a prendre paraula ha estat Ricky Rubio. El '9' blaugrana ha volgut començar la seva presentació amb un discurs en el qual ha especificat tot el que l'ha portat fins aquí, agraint el Barça, la Federació Espanyola de Bàsquet, els Cleveland Cavaliers i tot el seu entorn: família, amics i companys de vestidor. "He desenvolupat un estrès crònic i necessitava un temps per regular-lo. No he posat mai una etiqueta de depressió o trastorn d'ansietat. Vaig tenir símptomes de problemes de salut mental, però volia entendre per què havia arribat a aquest punt i per què m'estava passant", ha expressat el jugador maresmenc.

Ricky Rubio ha acabat de sincerar-se en el final de la seva explicació, amb unes paraules emotives i que han de servir com a lliçó: "He estat a la foscor, però treballant i amb l'ajuda dels professionals necessaris, se'n pot sortir. Una paraula, una abraçada, un 'estic aquí', tot ajuda. M'he salvat i ara n'estic a gust. Estic orgullós de mi mateix. Li dono una nova oportunitat al bàsquet". 

Ricky Rubio, un any al Barça per pensar en un futur esperançador

Posteriorment, Ricky Rubio ha volgut explicar també en quina situació arriba al Barça. "Estic compromès al 100%, però si en algun moment això torna, hauré de parar. Estic per aportar el màxim possible aquesta temporada. Ja es veurà. Acabo de començar una nova etapa. Aniré any a any, per l'experiència que he viscut i pel moment en què estic", ha assegurat el jugador del Masnou. 

Ricky Rubio entreno Palau / Foto: @FCBbasket
Ricky Rubio, durant un entrenament al Palau Blaugrana amb el Barça / Foto: FC Barcelona

També ha estat preguntat per una possible retirada al Barça, però el cap de Ricky no pensa encara en aquesta situació: "Quan me'n vaig anar a l'NBA no vaig arribar a pensar si tornaria. La vida és imprevisible i per més que facis plans, la vida te'ls canvia molt ràpidament. ¿Retirar-me al Barça? Aniré any rere any. Ara només penso en aquesta temporada". Per tant, queda clar que el '9' culer, abans de pensar en el llarg termini, vol tornar a gaudir del bàsquet, a sentir l'esport com allò que el fa feliç i donar per tancada aquesta grisa etapa que ha hagut de viure. Segurament, el primer pas com a jugador del Barça el viurà el pròxim divendres, quan s'espera que debuti contra el Mònaco a l'Eurolliga.