La RFEF ha ajornat la proclamació de Pedro Rocha com a president i el TAD ha obert la porta a la inhabilitació, segons han avançat aquest dilluns mitjans com la Cadena SER. La cosa és que s'ha admès una impugnació i ara s'obre un nou termini de cinc dies que endarrereix l'elecció, de manera que encara no serà president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF). La impugnació elevada al Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) és sobre la forma en la qual es van recollir els avals dels assembleistes, signada pel president de Centre Nacional d'Entrenadors de Futbol (CENAFE), Miguel Ángel Galán —que ha protestat perquè considera que els avals presentats no són vàlids perquè es van obtenir en un "presumpte frau electoral". 

L'ajornament es deu al fet que la Comissió Electoral de la RFEF ha traslladat al TAD la impugnació de Galán, de manera que s'ha obert un nou termini de cinc dies per resoldre el cas. Malgrat aquesta circumstància, Rocha ha assegurat que seguirà endavant i que està tranquil perquè sent el suport del futbol espanyol, insistint en el fet que no ha fet res il·legal (tot i estar imputat en la presumpta corrupció de la Federació). El dirigent extremeny va anunciar que havia presentat un total de 107 avals dels 138 possibles.

Expedient sancionador contra Rocha

D'altra banda, el TAD ha comunicat al Consell Superior d'Esports (CSD) l'obertura d'un expedient sancionador contra Rocha i la resta de la Comissió Gestora de la RFEF per una infracció molt greu. Tot, després de la impugnació del procés electoral feta per Galán, que denuncia l'extralimitació en les seves funcions per fets com aprovar el nou sou del mateix Rocha, acomiadar Jorge Vilda, nomenar Montse Tomé o renovar Luis de la Fuente. Això obre la porta a la possibilitat que el CSD pugui suspendre de forma cautelar tots els membres de la comissió i la consegüent intervenció del govern espanyol en la Federació davant l'absència de persones capacitades per iniciar un nou procés.

El CSD podria resoldre la suspensió cautelar aquest dimecres. Un cop confirmada la infracció molt greu, Rocha i la resta de membres de la comissió podrien ser inhabilitats. Cal destacar que aquest dimarts compareixerà el president del CSD al Congrés dels Diputats, amb l'objectiu de detallar les decisions que es prendran en aquest cas perquè no els agrada que Rocha sigui president de la RFEF. De fet, fa dies que parlen amb la FIFA per veure si d'alguna manera es pot intervenir la Federació. L'ombra de Luis Rubiales encara dura.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!