El Manchester City de Pep Guardiola ha protagonitzat una remuntada per a la història contra l'Aston Villa (3-2) per guanyar la Premier League en una tarda estranya, inversemblant i emocionant on el Liverpool ha remuntat al tram final contra els Wolves (3-1) però sense transcendència en el resultat final del campionat.

La lluita pel títol de campió d'Anglaterra es disputava simultàniament en dos camps. Els seguidors citizen arribaven a l’Etihad Stadium de Manchester conscients que si el seu equip feia la feina, acabarien celebrant la vuitena lliga de la seva història, mentre que els seguidors red omplien Anfield, el camp del Liverpool, amb la sensació que seria complicat que l’equip de Guardiola es deixés algun punt, ja que aquesta era l’única manera per acabar guanyant la competició domèstica anglesa per vintena vegada.

Primeres parts amb guions inesperats

La Premier League és una competició màgica per moltes coses, i la tarda del diumenge 22 de maig ha estat una mostra perfecta. Quan tots els ulls estaven posats a Manchester, a Liverpool començava a animar-se la jornada amb un gol de Pedro Neto, dels Wolves, que deixava el campionat en safata de plata per als de Pep Guardiola. Però la reacció del Liverpool no es feia esperar massa i al minut 24 Sadio Mané empatava el partit per deixar-ho tot igual però amb els nervis multiplicant-se de forma exponencial per tots costats.

Pep Guardiola serio Manchester City EFE
Pep Guardiola, preocupat durant el partit del Manchester City / EFE

L’empat del Liverpool ha arribat als telèfons, ràdios i als cors dels seguidors del Manchester City que veien com el seu equip no podia obrir la llauna, el que deixava el Liverpool a un gol del títol. Però no només els Gabriel Jesús, De Bruyne, Foden o Mahrez veien impossible batre el suec Robin Olsen, sinó que era l’Aston Villa qui dinamitava la Premier poc abans del descans.

El lateral Matty Cash marcava el 0-1 dels de Birmingham en territori City per enviar el partit a la mitja part amb l’obligació per a Pep Guardiola de remuntar el duel contra un equip sense res en joc però amb una llegenda del Liverpool com Steven Gerrard a la banqueta que volia fer un favor als seus.

Coutinho enfonsa Guardiola amb el 0-2

Després de 45 minuts, Manchester City 0-1 Aston Villa i Liverpool 1-1 Wolves, uns marcadors que seguien mantenint als de Manchester com a campions per la diferència de gols generals. Però tothom tenia la sensació que el Liverpool acabaria guanyant, el que obligaria al City a remuntar per no viure una tarda de frustració absoluta.

El vendaval del Manchester City en els primers minuts de la represa no servia per empatar, i, de fet, a punt ha estat Watkins de marcar el 0-2 per enfonsar definitivament l'Etihad. Les cares dels aficionats feien recordar el 13 de maig de 2012, quan una remuntada èpica amb gol d'Agüero al descompte va evitar que el City perdés una lliga que tenia guanyada.

A Liverpool, un gol anul·lat a Mané ha estat a punt de tenyir la Premier de vermell, però passaven els minuts i ni Liverpool ni City eren capaços de guanyar els seus partits. Tothom esperava, en algun moment, l'empat del City, però per si el Liverpool necessitava un favor més, un altre dels seus ídols, Philippe Coutinho, ara a l'Aston Villa, ha aprofitat una errada fruit dels nervis, per marcar el 0-2 i assestar un cop duríssim a Pep Guardiola.

Remuntada èpica i de campió

A 20 minuts pel final, Guardiola només podia esperar una remuntada èpica dels seus o que el Liverpool seguís sense guanyar per sortir campió. I, per descomptat, el City ha aparegut. Ho ha fet amb Gündogan, que ha rematat al fons de la xarxa una gran centrada de Raheem Sterling. Minut 75: City 1-2 Aston Villa i Liverpool 1-1 Wolves.

RODRI MANCHESTER CITY ASTON VILLA CAMPEONES PREMIER LEAGUE EFE
Rodri celebra un dels gols de la remuntada / EFE

I el City ha volgut replicar aquella tarda màgica de 2012 i només dos minuts després, l'espanyol Rodri feia un golàs per fer pujar el 2-2. El City seguia tement que el Liverpool acabés guanyant i ha buscat a la desesperada el tercer gol, el de la remuntada definitiva, i el del títol.

I ha arribat. El millor jugador d'aquesta Premier, Kevin De Bruyne. no podia permetre's no aixecar el trofeu, i una jugada del belga l'ha convertit Gundogan en el 3-2 per desfermar una eufòria més que justificada. El Liverpool, per la seva banda, també remuntava (3-1) i obligava el City a mantenir els tres punts per sortir campió.

I ho ha fet. Els skyblue han pogut aguantar el marcador amb el porter Ederson lesionat i Pep Guardiola, després de respirar alleujat, ha pogut celebrar una altra lliga, la desena, i la quarta al futbol anglès.

Imatge principal: Pep Guardiola, celebrant la remuntada / EFE