Si una cosa té clara Xavi Hernández, és que el Barça necessita davanters de nivell i, si és possible, joves i amb gran mobilitat, per poder liderar un nou projecte en el qual el joc per les bandes serà una de les claus. Per això s'ha fitxat Ferran Torres, es vol renovar Dembélé i s'ha temptejat el fitxatge de jugadors com Adeyemi, Haaland o Anthony.

En les últimes hores, però, sembla que ha caigut de la llista un dels grans tapats, Alexander Isak, un davanter que agrada moltíssim a Xavi Hernández. El suec, que només té 22 anys, no deixa de progressar, per la qual cosa la Reial Societat ja ha començat a assumir que la seva continuïtat a partir del pròxim estiu serà molt complicada.

isak reial societat efe

Isak, després de marcar un gol amb la Reial Societat / EFE

La Reial Societat no vol Isak al Barça

Després de comprovar mitjançant contactes amb l'entorn del jugador que Isak veuria amb molt bons ulls el seu fitxatge pel Barça, el club blaugrana va intentar apropar postures amb la Reial Societat. Per a la seva sorpresa, tanmateix, el club basc va demanar la clàusula de rescissió, de 90 milions d'euros. I és que la Reial Societat no vol reforçar un rival directe per lluitar per les posicions europees, a més de ser conscient que en l'actual situació econòmica el Barça poc pot fer per oferir una quantitat convincent.

Aquesta actitud es contraposa a la que està tenint l'entitat donostiarra amb l'altre gran interessat, l'Arsenal, que no dubtarà a l'hora d'apostar amb fermesa per Isak. Mikel Arteta, que busca davanters d'un perfil semblant als que vol Xavi, ja ha donat via lliure al club gunner per deixar sortir Lacazette i Aubameyang si a canvi fa un esforç per fitxar el suec de la Reial Societat. A diferència del Barça, l'Arsenal sortirà al mercat amb diners, la qual cosa fa preveure una gran oferta.

mikel arteta arsenal premier league europa press

Mikel Arteta, entrenador de l'Arsenal / EFE

Isak es deixa estimar per l'Arsenal

Mentrestant, Isak ja s'ha deixat estimar per l'Arsenal, conscient que la Reial Societat donarà més facilitats si la seva pròxima destinació no és cap altre club de la Lliga espanyola. "Estic en un bon lloc en aquest moment, soc molt feliç, però algun dia seria bo jugar també a Anglaterra. Tenen sis o set dels clubs més grans del món, és un nivell molt alt i, per descomptat, algun dia seria una alternativa. Tot jugador vol ser la millor versió de si mateix i assolir el nivell més alt possible", ha afirmat Isak al diari The Independent sobre l'interès de l'Arsenal en el seu fitxatge.

"La gent sempre comptarà els gols, jo vull marcar, però vull ser un davanter modern. M'encanta jugar a futbol i això significa involucrar-me el més possible. Crec que per això Espanya m'ha anat molt bé", ha afegit.

 

Imatge principal: Xavi Hernández, entrenador del Barça / EFE