El Barça ha resistit i ha aconseguit una victòria molt patida contra una Reial Societat superior per seguir aferrant-se a la Lliga Santander (0-1). El gol de Pierre-Emerick Aubayemang a la primera part ha estat decisiu en un partit en el qual les lesions culers han estat protagonistes.

El Barça mana tot i el descontrol

Tornen els de sempre, però les sensacions canvien poc. Xavi Hernández ha apostat per l'equip més titular possible, amb el retorn de Gerard Piqué a l'eix de la defensa i amb Panlo Gavi entrant pel lesionat Pedri González, però la Reial Societat ha tingut més ganes. En joc, les posicions de la Champions League.

Gerard Pique Adnan Januzaj Barça Real Sociedad EFE
Gerard Piqué defensant davant d'Adnan Januzaj / EFE

L'ordre tàctic que es pressuposava del Barça ha estat ràpidament trastocat pels atacs constants del conjunt basc. I la intensitat s'ha convertit en la tònica del partit. El Barça fiava el seu joc en defensar bé i en atacar al contracop.

Ousmane Dembélé ha volgut la pilota i ha generat perill. Ferran Torres, tot i que ho ha intentat, no ha estat fi. I Frenkie de Jong s'ha convertit en un rematador fallit. Però al minut 11, després d'un pal de l'extrem francès, la jugada ha continuat i el valencià ha servit el gol a Aubameyang, que només ha hagut d'empènyer la pilota de cap al fons de la porteria.

aubameyang busquets barca gol efe
Pierre-Emerick Aubameyang i Sergio Busquets després del gol / EFE

El Barça, però, tot i anar per davant en el marcador, ha seguit patint. Sort de les contínues intervencions de Ter Stegen sota pals, de les curses providencials d'Araujo i del treball defensiu dels laterals Dani Alves i Jordi Alba. El mig del camp, amb Busquets i Gavi, ha desaparegut en gran part del partit per la falta de domini. I el moment més perillós del Barça ha arribat just quan Gerard Piqué s'ha ressentit de les molèsties físiques i ha estat a punt de marxar del camp.

Lesions i molt patiment del Barça

I tot i que al final de la primera meitat s'ha abaixat una mica el ritme, la segona ha començat amb una mica més de velocitat. Alexander Sørloth ha tingut l'empat a les seves botes, però ha fallat des de dins l'àrea petita quan tota l'afició de la Reial Societat ja cantava el gol.

Però un llançament d'objectes a Ter Stegen i la lesió d'Araujo, també amb molèsties de Jordi Alba, han tornat a refredar el partit. Eric Garcia ha hagut d'entrar al camp pel defensa uruguaià, mentre que el lateral de l'Hospitalet ha resistit, igual que ho estava fent Piqué. Qui sí ha marxat ha estat Alves, que ha deixat el seu lloc a Sergiño Dest després de perdre una mica de temps.

Dani Alves lesion Barça Real Sociedad EFE
Dani Alves després de fer-se mal / EFE

La segona meitat avançava, igual que el patiment culer, que cada vegada era més gran a mesura que passaven els minuts. Ter Stegen ha estat el gran salvador amb parades constants. I només alguns minuts de possessió del Barça han frenat l'ambició d'una Reial Societat molt superior als blaugrana. També superant els blaugrana en la possessió de pilota (56%-44%).

I quan el Barça ha tingut el gol al minut 74, amb una rematada franca per a Gavi, el jove migcampista culer ha perdonat. Després, Clément Lenglet i Luuk de Jong han entrat per Piqué i Aubameyang. Xavi estava buscant conservar el marcador a favor i no patir lesions més greus. Resistència culer en un partit molt i molt complicat. I el Barça no s'ha rendit i aquesta vegada, patint com mai, ha aconseguit els tres punts per mantenir viva la Lliga. Gairebé impossible guanyar el títol, però encara possible.

Imatge principal: Els jugadors del Barça celebrant el gol de Pierre-Emerick Aubameyang / EFE