El Reial Madrid s'ha classificat aquest dimecres per a les semifinals de la Champions League en eliminar el Manchester City en un partit dramàtic que ha acabat 1-1, decidint-se en la tanda de penals. El partit ha estat un monòleg del Manchester City, que ha dominat la situació en tot moment, davant d'un Reial Madrid ultradefensiu que només ha estat capaç de generar 2 ocasions en 120 minuts. Els d'Ancelotti, però, han transformat la primera, un 0-1 suficient per tancar-se a la seva àrea i esperar que passés el temps. I s'han quedat a prop que els valgués, ja que han aguantat fins ben entrada la segona meitat, quan De Bruyne han enviat el partit a la pròrroga. El marcador no s'ha mogut més, per la qual cosa tot s'ha hagut de decidir des dels 11 metres, on els blancs han estat més encertats.

Pep Guardiola ha aconseguit recuperar tots els seus efectius, la qual cosa li ha permès posar sobre el terreny de joc el seu onze de gala. Ederson ha tornat a la porteria, així com Walker al lateral dret. La resta de la defensa l'han format Rubén Dias, Akanji i Gvardiol. Per davant Rodri, d'escuder dels 4 mitjapuntes, Foden, De Bruyne, Bernardo Silva i Grealish. I per davant d'ells, Haaland. Menys canvis ha fet Carlo Ancelotti, que ha apostat pel mateix onze de l'anada, amb l'únic canvi de Nacho per Tchouaméni, sancionat per acumulació de targetes grogues. El Reial Madrid, doncs, ha jugat amb Lunin sota pals; Carvajal, Rüdiger, Nacho i Mendy en defensa; Kroos, Camavinga, Fede Valverde i Bellingham en el centre del camp i Vinícius i Rodrygo a dalt.

Rodrygo Goes celebració gol Manchester City Reial Madrid / Foto: EFE
Rodrygo Goes, celebrant el 0-1 contra el Manchester City / Foto: EFE

El City ataca, Rodrygo marca

Des del xiulet inicial ha quedat clar quines eren les intencions d'ambdós equips. El Manchester City ha aconseguit el control absolut de la pilota, mentre que el Reial Madrid, molt concentrat, ha defensat en dues fases. Amb la pilota als peus dels defenses del City, pressió molt avançada, per buscar l'errada. Quan els anglesos sortien d'aquesta pressió, el Reial Madrid es tancava en la seva àrea, amb les línies molt juntes, per evitar les accions per dins i, en cada recuperació, sortida en vertical, amb Bellingham com a enllaç. I així ha arribat el 0-1. Cop de pilota en llarg que atrapa l'anglès. La pilota acaba a peus de Vinícius, que centra per a Rodrygo. Ederson aconsegueix desviar el primer xut del brasiler, que aprofita el rebuig per obrir el marcador (12').

El gol no ha fet més que amplificar el panorama de l'inici del partit, ja que el Manchester City encara ha dominat més, donant-li més velocitat al joc i generant ocasions. En el minut 16, Haaland ha rematat molt alt i just després s'ha trobat amb el travesser. El rebot ha caigut a peus a Bernardo Silva, que ha disparat fora. En el minut 27 ha estat el torn de De Bruyne, amb un gran xut que Lunin ha enviat a córner. I en el minut 36 no ha provat Grealish, que ha vist com Rüdiger desviava en l'últim moment el seu xut. Com en tantes ocasions a Europa, el Reial Madrid estava sobrevivint de miracle.

Kevin de Bruyne celebració gol Manchester City Reial Madrid / Foto: EFE
Kevin de Bruyne, després de marcar l'1-1 al Manchester City-Real Madrid / Foto: EFE

De Bruyne envia l'eliminatòria a la pròrroga

El Manchester City ha sortit a totes en la segona meitat, empenyent el Reial Madrid a la seva àrea. I les ocasions han anat arribant, obligant Lunin a multiplicar-se per atrapar o desviar els centres constants dels de Pep Guardiola. I el pas dels minuts no ha fet més que augmentar el domini de Manchester City, fins que el Reial Madrid s'ha tancat dins de la seva àrea, traient pilotes com podia. En el minut 70, Lunin ha evitat l'empat, en un xut sec de Grealish. Just després, Pep Guardiola ha decidit moure la banqueta i ha donat entrada a Doku, el seu millor encarador, i en 3 minuts ha arribat l'empat. El belga se n'ha anat per la banda i ha posat el centre ras. Rüdiger ha desviat curt i De Bruyne ho ha aprofitat per superar Lunin (76'). I un minut després, el mateix De Bruyne ha estat molt a prop de marcar un golàs, amb una rosca que ha sortit per sobre del travesser. Molt més clara ha estat la següent, de nou de De Bruyne, que amb tot de cara ha disparat fora (81').

En els últims minuts, amb el Reial Madrid sense capacitat per sortir al contraatac, el Manchester City ha continuat atacant, una vegada rere una altra, tocant en la frontal, com si fos un partit d'handbol, buscant l'espai per generar perill. L'ocasió més clara en aquest tram ha estat per a Haaland, que ha rematat fora amb el cap. El marcador no s'ha mogut més, per la qual cosa l'eliminatòria se n'ha anat a la pròrroga.

Rodri Hernández Manchester City Reial Madrid / Foto: EFE
Rodri Hernández, capcot / Foto: EFE

El Madrid s'imposa en els penals

La pròrroga ha començat amb un canvi important, l'entrada de Julián Álvarez per Haaland, lesionat. El que no ha canviat ha estat el panorama del partit, amb el City bolcat, amb un Doku molt perillós per la banda esquerra. El Reial Madrid, molt cansat, s'ha defensat amb tot. En el minut 98, una bona centrada de Julián Álvarez no l'ha rematat bé Foden, que estava sol. I just abans del descans l'ha tingut Rüdiger, en una acció aïllada en la qual l'alemany, sol, ha disparat per sobre del travesser.

En la segona part de la pròrroga ha fet la sensació que el City ha baixat una mica físicament, la qual cosa ha dificultat el seu futbol control. El partit ha decaigut, amb errors i pèrdues de temps, per la qual cosa l'eliminatòria se n'ha anat a la loteria dels penals. Modric ha fallat primer, però després Lunin ha aturat els llançaments de Bernardo Silva i de Kovacic. El Reial Madrid, a semifinals.