Després del gris empat que va sumar al camp del Rayo Vallecano (1-1), el Reial Madrid s'ha retrobat amb la victòria contra el Sevilla al Santiago Bernabéu (1-0). Luka Modric, quan quedaven 10 minuts per al final del temps reglamentari, ha decantat un partit igualat amb un xut des de la frontal de l'àrea que ha estat imparable per a Nyland. Un triomf treballat que esvaeix dubtes de cara a la Lliga i que els continua col·locant com els màxims favorits a aixecar el títol, a vuit punts del Barça i nou del Girona (amb un partit menys), que jugarà el pròxim dilluns contra el Rayo.

El Reial Madrid no troba el camí del gol

Avui era una nit de retrobaments al Santiago Bernabéu. Sergio Ramos tornava a la que va ser casa seva durant més d'una dècada, com a rival i amb un braçalet de capità que Jesús Navas li havia deixat per a l'ocasió. Totes les mirades estaven centrades en quin seria el rendiment del defensa andalús i en si seria capaç de liderar el conjunt sevillà cap al seu cinquè partit consecutiu sense conèixer la derrota. L'objectiu era complicat, però la posada en escena de l'equip dirigit per Quique Sánchez Flores ha estat convincent.

Sergio Ramos y Toni Kroos durante el Real Madrid - Sevilla / Foto: EFE
Sergio Ramos controla la pilota en una de les seves primeres accions del partit / Foto: EFE

Malgrat que al minut nou de partit el pla del Sevilla ha estat a punt d'esvair-se, a causa d'un gol de Lucas Vázquez que ha estat anul·lat després d'una llarga revisió de l'àrbitre Isidro Díaz de Mera al VAR per una falta prèvia de Nacho Fernández sobre Yussef En-Nesyri, els visitants han estat capaços d'anul·lar tots els intents del primer temps de l'atac del Reial Madrid, avui liderat per Brahim Díaz, Vinícius JR i Rodrygo Goes. I això que no han estat pocs, ja que quasi tota la primera part s'ha jugat prop de la porteria defensada per Nyland, però els sevillans han neutralitzat totes les ocasions i han marxat al descans amb un 0-0 que els era favorable.

El Árbitro Isidro Diaz de Mera revisa el VAR en el Real Madrid - Sevilla / Foto: EFE
L'àrbitre Isidro Diaz de Mera revisant el gol anul·lat a Lucas Vázquez / Foto: EFE

Intercanvi de cops a la segona part...

I és que el Reial Madrid, després de l'empat que van firmar la jornada passada contra el Rayo Vallecano, havia de retrobar-se amb la victòria per no obrir el debat de la Lliga. Per aquest motiu, els homes de Carlo Ancelotti han tornat del pas pels vestidors amb una marxa més. Els atacs eren molt més ràpids i Fede Valverde, al minut 48, ha estat a punt d'enviar la pilota al fons de la xarxa de Nyland, però el xut ha acabat rebutjat per la fusta dreta. Ara bé, aquesta nova versió del conjunt blanc, d'una forma inevitable, estava deixant també més espais per al contracop. De fet, només uns minuts més tard del pal de l'uruguaià, Lunin ha hagut de treure a col·lació la seva millor versió per aturar una rematada d'Isaac Romero dintre de l'àrea blanca.

Un intercanvi de cops en el qual el Reial Madrid estava generant més ocasions. Perquè després de la rèplica del davanter andalús, Vinícius ha desaprofitat dues ocasions molt clares. El partit estava tenint molt ritme, però prop del minut 60 ha sofert una aturada obligada: l'àrbitre Isidro Díaz de Mera ha patit una lesió que l'ha obligat a ser substituït pel quart àrbitre. Amb aquest canvi, el partit ha estat parat durant quasi cinc minuts, temps que ha servit per baixar les pulsacions dels 22 protagonistes.

... fins que apareix Luka Modric

Des d'aquest infortuni, cap dels dos equips ha intimidat els porters rivals. Els minuts corrien i el Sevilla veia més a prop el propòsit de sumar algun punt del Santiago Bernabéu. Tanmateix, quan la situació semblava més complicada, ha aparegut la màgia de Luka Modric. La llegenda blanca ha recollit una pilota a la frontal de l'àrea i, amb un xut al segon pal, ha superat Nyland. Amb l'1-0 al marcador, el Sevilla ha mostrat una cara més ofensiva, però no ha estat suficient per trobar l'anhelat empat i l'afició merengue ha acabat celebrant una victòria de les que valen lligues.