Malgrat que la Lliga semblava sentenciada després de la golejada del Reial Madrid al Girona de la passada jornada, el Rayo Vallecano ha demostrat aquest diumenge que queda molt campionat, per la qual cosa tot és possible. I és que l'equip madrileny, amb Iñigo Pérez debutant a la banqueta, ha aconseguit un meritori punt contra el Reial Madrid, que s'ha vist sorprès per un Rayo elèctric que ha estat capaç de resistir els intents blancs. L'equip d'Ancelotti, de fet, ha patit per generar perill, fins a veure com era impossible trencar l'1-1 del marcador. El Girona, doncs, té davant de seu la possibilitat de posar-se a 3 punts del Reial Madrid, encara que per a això haurà d'assaltar aquest dilluns San Mamés.

Carlo Ancelotti no ho ha dubtat i ha apostat per fer rotacions, aprofitant el fons d'armari de la plantilla del Reial Madrid. Amb Lunin a la porteria, la defensa l'han format Lucas Vázquez, Tchouaméni, Nacho i Fran García, amb Camavinga, Modric i Fede Valverde al centre del camp. I en l'atac, els elegits han estat Vinícius, Brahim Díaz i Joselu. Titulars com Carvajal, Kroos i Rodrygo, doncs, han descansat.

Joselu Reial Madrid Rayo Vallecano EFE
Joselu, celebrant el 0-1 en el Rayo-Reial Madrid / Foto: EFE

Primera part intensa

El partit ha començat amb molta intensitat, amb el Rayo Vallecano molt valent, pressionant a dalt. Fruit d'aquesta actitud ha arribat la primera gran ocasió, amb Raúl de Tomás sol dins de l'àrea. El davanter, però, no ha resolt bé, el que ha provocat un ràpid contraatac del Reial Madrid. Fede Valverde ha centrat i Joselu, com un depredador, ha marcat el 0-1 amb una rematada creuada (3'). El gol ha deixat tocat el Rayo Vallecano, que s'ha vist superat pel Reial Madrid durant un bon tram de partit. Els blancs, però, no ho han aprofitat, amb poques idees a l'última passada.

A poc a poc, el Rayo Vallecano s'ha anat recuperant, amb llargues possessions i accions elèctriques als últims metres. En el minut 24, una bona acció d'Álvaro ha acabat en un xut de Trejo que ha colpejat a la mà de Camavinga. L'acció ha estat revisada pel VAR i l'àrbitre ha xiulat penal. RDT ha estat l'encarregat d'executar la pena màxima, amb un xut potent pel centre amb el qual ha enganyat Lunin per aconseguir l'1-1. L'empat ha donat força al Rayo, que ha pogut avançar-se amb un xut massa centrat de Trejo. La resposta del Reial Madrid ha estat una volea de Fede Valverde que s'ha estavellat al pal. I abans del descans ha arribat una altra ocasió per al Rayo, en una arrencada d'Álvaro per la banda esquerra que l'extrem ha acabat amb un fort xut que Lunin ha enviat a córner.

Eduardo Camavinga Reial Madrid Rayo Vallecano / Foto: Europa Press
Eduardo Camavinga, en una acció del Rayo Vallecano-Reial Madrid / Foto: Europa Press

El Rayo desactiva el Reial Madrid

I l'inici de la segona part ha estat tan elèctric com la primera. Tot just començar, Álvaro li ha robat una pilota a Tchouaméni, sent el francès l'últim defensor. El rayista ha disparat, però s'ha trobat amb la cama del jugador del Reial Madrid. Després del que havia passat en el primer temps, el Reial Madrid ha canviat d'estratègia i s'ha apropiat de la pilota, obligant el Rayo a córrer darrere de la pilota i a defensar-se. Els blancs, però, s'han trobat amb un rival molt ben posicionat que no li ha deixat espais, la qual cosa s'ha traduït en una falta d'ocasions de gol.

La primera gran oportunitat del Reial Madrid en la segona part no ha arribat fins al minut 79, un llançament de falta directa de Kroos que Dimitrievski ha desviat amb una aturada espectacular. El tram final ha estat un seguit de despropòsits del Real Madrid, atacs tots infructífers. Els blancs, malgrat tenir la pilota, han estat incapaços de generar perill. Per rematar-ho, Dani Carvajal ha estat expulsat, per doble groga. Semblava que no, però hi ha Lliga.