El Reial Madrid s'ha reunit aquest diumenge a les 12 hores en una junta d'urgència per decidir les accions que prendrà el club blanc contra el FC Barcelona pel cas Negreira. Florentino Pérez va convocar ahir la seva junta i el club ha emès avui un comunicat informant que es personarà com a acusació particular contra el Barça.

El Reial Madrid es mostra preocupat

En el comunicat, el Reial Madrid informa que "la Junta Directiva del Reial Madrid C. F., en la seva reunió celebrada el dia d'avui, ha pres coneixement de les greus acusacions formulades per la Fiscalia de Barcelona contra el F. C. Barcelona, dos dels seus presidents, Josep María Bartomeu i Sandro Rosell, i els exdirectius Albert Soler i Óscar Grau, sobre la base de potencials delictes, entre altres, de corrupció en l'àmbit esportiu, en el marc de les relacions entaulades per l'esmentat club amb qui va ser vicepresident del Comitè Tècnic d'Árbitros, José María Enríquez Negreira".

Per aquesta mateixa raó, després de la celebració de la Junta, el conjunt blanc "manifesta la seva profunda preocupació sobre la gravetat dels fets i reitera la seva plena confiança en l'acció de la justícia". A més, informa que han acordat que "en defensa dels seus legítims interessos, es personarà en el procediment quan el jutge l'obri a les parts perjudicades".

L'anunci arriba després que la Fiscalia denunciés divendres al FC Barcelona, a Josep Maria Bartomeu i a Sandro Rosell com a presumptes implicats. És la primera acció que pren el conjunt blanc després de l'anunci del cas Negreira, que va decidir esperar a Fiscalia per emprendre algun moviment. De fet, no es va afegir al comunicat conjunt dels 42 clubs del futbol professional espanyol, on sol·licitaven una investigació profunda. Ara, el Reial Madrid anuncia que es presentarà com a acusació particular.

La magistrada decidirà si admet el Reial Madrid

Després de l'anunci del Reial Madrid, ara serà la magistrada que es fa càrrec del cas, Silvia López Megia, qui haurà de decidir si admet al Reial Madrid, o no com a acusació. Per tant, malgrat el moviment de l'entitat madrilenya, serà la López Megia que decidirà si finalment, el Reial Madrid pot personar-se, com a acusació particular o popular que encara cal veure.

És probable que la magistrada demani al Reial Madrid un aval per poder presentar-se com a acusació. De moment, ja ha admès l'àrbitre de VAR, Xavier Estrada Fernández, com a acusació popular, i ha demanat una fiança de 3.000 euros.

S'espera que el Barça emeti un comunicat

El cas Negreira va començar pels pagaments del conjunt blaugrana a l'exvicepresident del Comitè Tècnic d'Àrbitres, José María Enriquez Negreira, per uns suposats informes arbitrals. Ara la Fiscalia denuncia "actuacions tendents a afavorir" el Barça, una cosa que en el dia d'avui no s'ha demostrat.

Florentino Pérez al costat de|juntament amb Joan Laporta / Foto: Europa Press

Florentino Pérez al costat de Joan Laporta / Foto: Europa Press

Després d'esclatar el cas, Joan Laporta, va anunciar que investigarien el cas internament per aclarir els fets i va assegurar que informarien que quan es tinguessin els resultats pertinents farien una roda de premsa per explicar amb detalls tot l'ocorregut.

Joan Laporta no ha tardat a contestar al comunicat de Florentino Pérez amb un tuit en el seu perfil oficial, on assegura que "el barça és innocent" i afegeix que és "víctima d'una campanya contra la seva honorabilitat".

S'espera que aquesta tarda el Barça respongui al moviment del Reial Madrid a través d'un altre comunicat. La notícia de la junta d'urgència va agafar ahir per sorpresa a l'entitat culer, segons fonts del club.Ahora la relació entre aquests dos aliats, pel projecte de la Superlliga, es pot trencar.