El jutjat de Primera Instància núm. 67 de Madrid ha resolt a favor de LaLiga en el litigi que l'organisme mantenia amb el Reial Madrid, que reclamava prop de 24 milions d'euros després d'impugnar l'aprovació dels comptes anuals de la temporada 2018/2019 i sol·licitar la rendició de comptes detallats.

"Que desestimant la demanda formulada pel Reial Madrid Club de Futbol, contra la Lliga Nacional de Futbol Professional, he d'absoldre l'esmentada demandada de les pretensions formulades en contra seu, i això fent expressa imposició de les despeses a la part demandant", afirma la sentència.

Javier Tebas picada d'ullet EFE

Javier Tebas, president de LaLiga / EFE

LaLiga aplaudeix la resolució judicial

Després de conèixer-se la resolució, LaLiga ha emès un extens comunicat congratulant-se per la seva victòria als jutjats. "LaLiga considera que aquesta resolució té gran transcendència atenent els principals raonaments jurídics fets servir per a la seva desestimació, ja que posen en relleu el paper inequívoc que té LaLiga en la gestió comercial dels drets audiovisuals i l'obligació que això comporta de garantir una òptima gestió i inversió amb l'objectiu d'obtenir el rendiment econòmic més important possible de la comercialització dels drets audiovisuals", afirma al comunicat.

"La resolució desestima la impugnació dels comptes anuals i sol·licitud de rendició de comptes, entre altres motius, en considerar que el RMCF ha rebut completa i extensa informació sobre la funció de comercialització i promoció desenvolupada per LaLiga, i havent tingut accés a tota la informació relativa a l'actuació duta a terme per LaLiga, recordant que el dret d'informació dels socis no és il·limitat i no pot ser portat al paroxisme, això és, a una situació que impedeixi o obstaculitzi el funcionament correcte i normal de LaLiga, sinó que ha de ser exercitat de bona fe", afegeixen.

Florentí Perez Reial Madrid Europa Press

Mala setmana per a Florentino Pérez, president del Reial Madrid / EFE

"Des de LaLiga es valora molt positivament aquesta sentència que revalida les competències de LaLiga per continuar treballant i fent ús de les principals eines que li han permès competir en igualtat de condicions al mercat, conservar i incrementar el valor dels drets audiovisuals amb el consegüent benefici per a l'ecosistema global del futbol professional".

El Reial Madrid no valora la derrota als jutjats

De moment, el Reial Madrid no ha fet cap valoració oficial sobre la seva derrota als jutjats en un cas en el qual des del club blanc donaven per fet que guanyarien. L'assumpte no deixa d'enfangar encara més la relació de Florentino PérezJavier Tebas, cada vegada més tensa, i que s'ha complicat molt després del lideratge del president del Reial Madrid del projecte de la Superlliga europea.

 

Imatge principal: Florentí Pérez, derrotat per Javier Tebas en els jutjats / Europa Press

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat