El Reial Madrid ha colpejat primer el Barça en el duel inaugural de les semifinals de la Lliga Endesa, en imposar-se per 97-78. La victòria s'ha forjat en el diferent encert d'ambdós equips en els triples, ja que cada vegada que el Barça s'apropava al marcador, el Madrid responia de 3 en 3, fent impossible la remuntada de l'equip de Roger Grimau. I la millor demostració ha arribat en l'inici de l'últim quart, quan semblava que el Barça, a poc a poc, anava remuntant, per arribar al final amb el lluminós igualat. Ha aparegut Sergio Llull i ha anotat 4 triples en menys de 3 minuts, per sentenciar definitivament un Barça que no ha pogut tornar a reaccionar.

El gran dubte a la prèvia del partit era saber com anava a reaccionar el Reial Madrid al daltabaix de Berlín, on va caure derrotat contra el Panathinaikos a la final de l'Eurolliga, i la resposta ha estat evident. L'equip blanc s'ha tret l'espina superant amb contundència l'etern rival, i amb un festival de les seves màximes estrelles, amb Tavares, Yabusele i Campazzo com a grans destacat.

El Madrid aprofita el desencert del Barça

El Reial Madrid ha començat molt fort, amb un Campazzo molt encertat en el tir i amb Tavares dominant la pintura. El Barça ha intentat controlar la intensitat dels blancs i ha respost amb tirs llunyans, provant-ho des de la línia de 3 davant del poder del Madrid sota el cèrcol. Tot ha canviat a partir del minut 8. El Barça s'ha estancat a l'anotació, mentre que ha estat incapaç de parar a Tavares, que ha acabat el primer quart amb 7 punts, amb un perillós 24-14 favorable als locals.

El Barça ha sortit més intens en el segon quart i ha retallat 4 punts, a la qual cosa ha respost Hezonja amb un mate espectacular. La dinàmica, tanmateix, ha canviat i l'equip blaugrana ha anat retallant les distàncies, liderat per Ricky Rubio, fins a aconseguir un parcial de 4-14 que li ha deixat empatat a punts amb el Madrid, 28-28. Tavares ha seguit el seu, anotant amb facilitat, però el Barça no ha baixat el ritme i ha continuat anotant, fins a aconseguir posar-se per davant gràcies a 3 tirs lliures de Ricky Rubio. El Reial Madrid, tanmateix, ha tornat a reaccionar, amb Yabusele com a nou líder i aprofitant el desencert blaugrana en els tirs de triple, fins a deixar el lluminós en un +8, 44-36.

Sergio Llull evita la reacció del Barça

Després del descans, el Barça ha seguit igual, amb un desesperant desencert en el tir, mentre que el Reial Madrid, sense pausa, anava castigant el cèrcol blaugrana. En 3 minuts, els blancs ja manaven per +20, i amb Musa i Hezonja afegint-se a la festa. Lluny de reaccionar, el Barça s'ha enfonsat, incapaç de donar mostres de millora, per la qual cosa el Reial Madrid ha seguit el seu. En el tram final, Laprovittola i Ricky Rubio han aparegut, a la recerca de mantenir el Barça en el partit, fins a aconseguir arribar al final del tercer quart amb un +10 a favor del Reial Madrid, un mal menor tal com s'havia arribat a posar el partit.

El Barça ha començat bé l'últim quart, però llavors ha aparegut Sergio Llull, que amb 4 triples seguits, en menys de 3 minuts, ha tornat a disparar el Reial Madrid, a +15. En el tram final, el Barça ha intentat tornar a ficar-se en el partit, però Yabusele i Campazzo l'han evitat. Divendres, segon assalt.