El Reial Madrid evita agreujar encara més la crisi amb una victòria als vuitens de final de la Copa del Rei contra el Leganés (3-0). Després de la crisi de joc de l'equip blanc, el Leganés ha sortit escaldat del Bernabéu. Ocasions per poder marcar n'ha tingut, especialment a la primera part, però el Madrid s'ha posat seriós a la segona i no ha donat opció al Lega. Els locals no volien repetir el tràngol de l’any passat quan el Leganés va fer sonar la flauta i els va eliminar dels quarts de final de la Copa. El record de l’eliminació estava present en l’ambient del Bernabéu que s’ajuntava amb la mala maror que es viu al Madrid. No era d'estranyar, doncs, que es registrés la pitjor entrada de la temporada amb 44.000 espectadors.

Amb Isco a la banqueta, sembla que perennement castigat, els blancs començaven atacant primer. Primera arribada per la banda de Vinicius i primers intents tímids del Madrid. En el joc de voler ser Messi, Ramos intentava recrear el tir de falta de l’argentí per sota la tanca. Però evidentment, Ramos no és Lionel i la falta no es convertia ni en amenaça. Benzema tornava a avisar i semblava que el Madrid, aquest cop, volia anar per feina.

Braithwaite, un mal de cap per la defensa blanca

La trilogia Western de Sergio Leone amb Clint Eastwood, Casablanca, Lo que el Viento se llevó i la desconnexió del Reial Madrid a partir del minut 20. Tots ells, clàssics del món audiovisual. I mentre el Madrid dormia, al Bernabéu apareixia un malson per la defensa: Martin Braithwaite portava el perill a les seves botes.

El danès no arribava per poc a una centrada rasa de Gumbau. Minuts després enviava fora per centímetres un xut creuat en un un contra un. I finalment obligava Keylor a posar les mans per aturar un cop de cap a la sortida d’un córner que hagués significat el 0-1. A l’altra àrea, el Madrid només era capaç de demanar penal una caiguda d’Odriozola mentre el Leganés tocava i tocava com si fos un equip de Guardiola.

El penal salvador

Just abans del descans, el Reial Madrid veia la llum en un partit que era un miracle que continués 0-0. Tornava a deixar-se caure Odriozola dins l’àrea i aquest cop l’àrbitre sí xiulava penal. Més pa que formatge del lateral dret, però la pena màxima ja estava en procés. Ramos enganyava el porter i transformava enviant un xut suau enganxat al pal. Sorprenentment, no havia marcat de panenka.

L'errada

Lluny de crear perill a la segona part, el Leganés, indefens, veia com el Madrid controlava el resultat i el partit. Un regal del porter visitant acabava amb el segon gol del Madrid i la sentència. Bustinza volia jugar en curt amb els centrals, però la passada no arribava a lloc. Benzema recuperava, Vinicius la cedia i Lucas Vázquez finalitzava a plaer a porteria buida. A partir d'aquí, tot fluiria a favor dels blancs. En els últims 20 minuts, Solari li canviava la cara a l'equip. Isco entrava per Lucas i minuts després el jove Brahim debutava amb el Madrid substituint Vinícius Jr. que abans de deixar el terreny de joc mig sentenciava l'eliminatòria amb el 3-0 de volea.