El Reial Madrid continua buscant fórmules per tapar el forat econòmic generat per la pandèmia i, segons ha publicat el diari The Times, estaria en converses amb l'Aràbia Saudita per tancar diversos acords.

En concret, els documents filtrats revelen que el Reial Madrid ha mantingut converses avançades amb el projecte estatal Qiddiya, de l’Aràbia Saudita, sobre un acord de col·laboració de 150 milions d’euros que inclouria convertir-se en el patrocinador principal de l'equip femení del club durant els pròxims 10 anys.

real madrid femenino @realmadridfem

Les jugadores del Reial Madrid femení fent pinya en un partit d'aquesta temporada / @realmadridfem

Les negociacions també podrien incloure el Reial Madrid masculí

El compromís per part de l'entitat blanca inclouria també "una dedicació contínua dels ambaixadors del club i un mínim de quatre jugadors de l'equip masculí per promocionar Qiddiya", un projecte megalòman destinat a convertir-se en la capital de l'esport i l'entreteniment.

"Com a part de la col·laboració, Qiddiya es convertirà en el principal patrocinador de l'equip femení, el que resultarà en el fet que les seves jugadores viatgin al regne de l'Aràbia Saudita per motivar les nenes perquè practiquin esport", explica un dels documents del Ministeri de Cultura del país oriental, segons cita The Times.

projecte faraonic arabia saudi @qiddiya

Una de les imatges del projecte Qiddiya a Riad / @qiddiya

Qiddiya, el projecte faraònic pressupostat en 6.500 milions d'euros

I la cosa no queda aquí. El mitjà britànic es fa ressò d'una altra informació que apareix en un dels dos documents filtrats. Concretament, detallen que s'hauria plantejat "la possibilitat de construir un Centre d'Entreteniment del Reial Madrid a Qiddiya", el qual inclouria un museu, activitats interactives i una botiga de marxandatge del club. Cap de les dues parts ha volgut fer comentaris al respecte, ni per confirmar ni per desmentir la informació publicada.

Concretament, Qiddiya es tracta d'un megaprojecte d'entreteniment establert a Riad pressupostat en 5.700 milions de lliures (uns 6.500 milions d'euros). S'espera que la construcció, que es va iniciar a principis del 2019 i que finalitzaria el 2030, acabi esdevenint la destinació turística més gran de món. És més que probable que l'aproximació al Reial Madrid sigui un altre intent del país d'utilitzar el "rentat esportiu" per guanyar influència internacional i publicitat positiva.

 

Imatge principal: Florentino Pérez encreua els dits entre dos xeics àrabs / EFE