El Reial Madrid ha iniciat el 2024 de la mateixa manera amb què va acomiadar el 2023, aconseguint una victòria pírrica i soferta, encara que suficient per mantenir-se en el lideratge de la classificació. En aquesta ocasió, ho ha aconseguit contra un Mallorca que ha estat superior als blancs en alguns trams del partit i que ha aconseguit desactivar un Madrid espès i sense idees en atac. Finalment, l'equip d'Ancelotti ha trobat el gol en un córner, ja en el tram final del partit, quan semblava que l'empat era inamovible.

El gran dubte de l'alineació del Reial Madrid era veure què decidia Carlo Ancelotti per solucionar el problema de l'eix defensiu, amb les baixes de Militao i d'Alaba, per lesió, i de Nacho, sancionat després de ser expulsat en el partit contra l'Alabès. I l'entrenador italià ha apostat per situar Tchouaméni com a central, al costat de Rüdiger. Lunin ha estat el porter titular, mentre que els laterals han estat per a Dani Carvajal i Fran García. En el centre del camp han jugat Kroos, Modric i Fede Valverde, amb Bellingham en la mitjapunta i Rodrygo i Vinícius, que tornava de la lesió, a la punta de l'atac.

Reial Madrid Mallorca EFE
Larin i Antonio Sánchez, lamentant una gran ocasió fallada / Foto: EFE

El Mallorca desactiva el Reial Madrid

El partit ha començat elèctric, amb una targeta groga a Van der Heyden als 10 segons, per un cop a la cara a Dani Carvajal en un salt. Després de patir moltíssim per superar l'Alabès, el Reial Madrid era conscient que havia de marcar un gol ràpid contra el Mallorca, un equip molt ben treballat que de la mà de Javier Aguirre és expert a allargar els partits. I el conjunt balear ha aconseguit el seu objectiu, sobretot perquè el Madrid ha tornat a evidenciar una falta d'encert en la rematada molt evident. En el minut 13, Bellingham ha rematat amb el cap un bon centre de Modric, però s'ha trobat amb Rajkovic. I més clara ha estat la següent ocasió, de Vinícius, que ha disparat massa creuat amb tot de cara per marcar (19').

Malgrat els intents del Reial Madrid d'accelerar el joc, el Mallorca ha aconseguit desactivar el Reial Madrid gràcies a la seva pressió avançada i al seu bon posicionament sobre el terreny de joc, a la qual cosa s'ha afegit la poca intensitat dels locals. En el minut 30, Vinícius ha disparat fora una passada de Rodrygo i en el 37' de nou l'ha tingut Vinícius, que s'ha trobat amb un Rajkovic espectacular. I quan semblava que l'1-0 era a prop ha arribat el gran ensurt del Mallorca, una rematada d'Antonio Sánchez que s'ha estavellat al travesser, amb Lunin ja batut (42').

Rüdiger Reial Madrid Mallorca EFE
Rüdiger, en una acció del Reial Madrid-Mallorca / Foto: EFE

Rüdiger evita la punxada d'un mal Reial Madrid

La segona part ha començat com la primera, amb el Reial Madrid més actiu, però incapaç de superar la gran col·locació del Mallorca sobre el terreny de joc. La primera ocasió, de fet, ha estat per a Maffeo, que ha disparat fora una pilota morta dins de l'àrea. I en el minut 53, la fusta ha tornat a salvar el Reial Madrid, ja que Samu Costa ha vist com el seu gran tret creuat s'estavellava en la base del pal. I tot seguit ha estat el torn d'Antonio Sánchez, que ha disparat per sobre del travesser.

En el minut 69, amb el partit molt encallat, ha arribat una ocasió increïble per al Reial Madrid. Rajkovic ha evitat el gol en un tret de Rodrygo i en el rebot, amb la porteria buida, Brahim ha rematat amb el cap al pal. El Mallorca estava molt ben posicionat i el Reial Madrid no trobava espais, per la qual cosa, com ja va passar en el partit contra l'Alabès, el gol només podia arribar en una jugada a pilota aturada. I així ha estat. Córner executat per Modric al cor de l'àrea i gol de cap de Rüdiger (79').