Un Reial Madrid suficient remunta contra l'Espanyol (3-1) per seguir a l'estela del líder. En el seu cas, el Barça arriba a Sant Mamés aquest diumenge, la visita més complicada per als de Xavi en el que resta de temporada i un dels duels on els blancs més confien que el gran rival punxi.

El de Joselu, un miratge

El Santiago Bernabéu no és el millor dels escenaris per a l'Espanyol si es fa la mirada cap als últims resultats quallats. Des de la temporada 1995-96 que el conjunt perico no aconsegueix sumar de tres en la seva visita al feu blanc. Fins avui, 28 anys després d'aquell triomf que va fer possible un doblet Jordi Larín, els blanc-i-blaus només han aconseguit 3 empats en aquest escenari. Amb tot, l'Espanyol, que està tenint dues cares en aquesta Lliga Santander, encetaria el duel amb una brillant carta de presentació. Només havien transcorregut 8 minuts que, Rubén Sánchez, en una brillant pilota creuada de Sergi Gómez, ha tret avantatge d'un gran control orientat per, amb una centrada mesurada arran de terra, deixar sol Joselu davant Courtois. L'ariet gallec, amb la pólvora sempre a punt com en ell és habitual, presentaria l'interior sobre la passada per enviar la pilota a l'escaire i fer el primer del partit.

Joseleu celebra gol Real Madrid Espanyol / Foto: EFE - Juan Carlos Hidalgo
Sergi Darder, 'Vini' Souza i Braithwaite, celebrant amb Joselu el seu gol al Santiago Bernabéu / Foto: EFE - Juan Carlos Hidalgo

La part bona, que l'Espanyol estava per davant en el marcador. La dolenta, que quedaven 82 llargs minuts per tractar d'aguantar les escomeses del Reial Madrid, però sobretot, de Vinícius Júnior. La del brasiler és una ànima hiperactiva per naturalesa, però si a la seva personalitat se li afegeix la confiança amb què juga, el còctel és explosiu.

Tant és així, que només 14 minuts després del gol de Joselu, Vinícius empataria la contesa amb una de les seves jugades clàssiques que, com en el primer a Anfield, no necessitaria més de mig metre per trobar l'escletxa. No obstant això, la reacció del Reial Madrid no havia fet una altra cosa que començar. Després de portar el partit al seu terreny, el conjunt local, aquest cop per mitjà d'Éder Militao, ha culminat la seva remuntada a la vora del descans després d'una centrada meravellosa amb l'exterior del peu de Tchouaméni.

Militao celebra gol de cabeza con Rodrygo Madrid Espanyol / Foto: EFE - Rodrigo Jiménez
Militao, celebrant el seu gol contra l'Espanyol / Foto: EFE - Rodrigo Jiménez

El Reial Madrid no tanca el partit fins Asensio

El Reial Madrid no s'ha posat nerviós en veure's per sota en el marcador, i a jutjar per les sensacions, es veia folgadament superior a l'Espanyol. Amb tot, a la segona meitat, els de Carlo Ancelotti no han estat capaç de tancar el partit. Els 'pericos' no intimidaven amb una possible rèplica, però el Bernabéu no acabava de respirar tranquil en veure's guanyant amb un resultat curt.

Qui estaria a punt de fer el gol de la tranquil·litat seria Rodrygo, però el travesser s'interposaria en el seu camí cap al tercer. Amb tot, el rum-rum a la graderia començaria a establir-se i, amb els minuts finals amb un Espanyol sense res a perdre, Cabrera es quedaria a prop d'engaltar una rematada de cap neta que hagués suposat l'empat. El ritme del Reial Madrid era ja molt baix pensant en el Liverpool, però aleshores, en un moment de lucidesa de Nacho en què ha fet un eslàlom que, a priori, no se li atribueix, ha deixat sol Marco Asensio perquè el mallorquí fes el 3-1 definitiu.