El Barça de bàsquet no està bé. Després d'una temporada regular impecable, el conjunt blaugrana ha arribat al tram decisiu del curs en hores baixes, i aquest divendres ho ha tornat a demostrar en caure derrotat contra el Reial Madrid per 81-66 en el primer partit al Wizink Center. El Barça ha anat pràcticament tot l'encontre a remolc, alternant moments més o menys sobris amb minuts de desconnexió que el Madrid no ha desaprofitat per desnivellar la balança, fins a jugar a plaer l'últim quart.

"No entenc com estem només 7 punts per sota". Així de rotund s'ha mostrat Sarunas Jasikevicius al descans del tercer Clàssic de la final de la Lliga Endesa. El lluminós marcava un 46-39, un resultat ajustat, però el cert és que el Reial Madrid havia estat molt més superior al Barça del que indicava el marcador, havia dut el ritme del joc i havia fregat la ruptura del partit, arribant a anar amb +10, amb Tavares, Causeur i Hanga com a jugadors més destacats.

El Reial Madrid, superior

El partit, molt intens com tota la sèrie, ha començat igualat, amb ambdós equips tornant els cops del rival. Finalment, el Reial Madrid l'ha aconseguit trencar en el minut 6, quan els blancs se n'han anat a +7 amb un triple de Taylor, dos tirs lliures de Tavares i una esmaixada de Poirier. El Barça ha intentat reaccionar, però el Madrid no s'ha deixat intimidar i ha aconseguit tancar el primer quart 21-16.

I la dinàmica s'ha mantingut en el segon quart. El Reial Madrid, més centrat i precís, ha anat fent la goma, allunyant-se al marcador, però després veient com el Barça, amb urpades de Kuric i de Mirotic, s'apropava. I així s'ha arribat al descans, amb el Madrid per davant, 46-39, però amb la sensació que els blaugrana haurien de millorar si no volien veure's una altra vegada per sota a la final.

El rebot ofensiu, clau

I com havia avançat Jasikevicius, o l'equip reaccionava o se n'aniria del partit, i l'inici del segon temps ha estat un desastre blaugrana. El Reial Madrid s'ha posat amb relativa facilitat amb un +13. El Barça ha reaccionat amb tres anotacions ràpides, dos de Kuric i una Calathes, però la sensació ha continuat sent la mateixa, que la corda s'anava a trencar en qualsevol moment. I així ha estat, ja que el Reial Madrid ha tornat a accelerar, impecable a l'hora de capturar rebots ofensius, fins a tancar el tercer quart amb un marcador favorable de 66-53.

I l'hecatombe blaugrana, que ja s'intuïa, ha acabat arribant en l'últim quart, en el qual el Reial Madrid ha destrossat el Barça amb un parcial d'11-1 per anar-se'n 72-53 a falta de 6:40 per al final. Els de Jasikevicius, sense confiança, han perdut una pilota rere una altra, algunes realment absurdes, mentre que Yabusele s'ha imposat a la pintura i Deck al tir exterior. Al final, victòria plàcida del Reial Madrid, 81-66, que es queda a una victòria d'endur-se la Lliga Endesa. El Barça haurà de guanyar diumenge si vol portar la sèrie al 5è partit.

Imatge principal: Adam Hanga, celebrant una anotació davant de Mirotic / EFE