El Reial Madrid no ha fallat en la seva visita al Cadis i s'ha endut els 3 punts gràcies als gols de Nacho Fernández i de Marco Asensio, ja ben entrada la segona meitat. I és que el conjunt blanc, farcit de canvis, ha merescut assegurar la victòria molt abans, però el gran encert de David Gil, porter del Cadis, els ha posat en un compromís. El Madrid, doncs, es queda a 10 punts del Barça, que aquest diumenge visita al Getafe en el seu partit de lliga.

Carlo Ancelotti ha presentat un onze revolucionari, ple de canvis, demostrant que en aquests moments la gran prioritat és la Champions League, malgrat el 2-0 assolit contra el Chelsea en l'anada dels quarts de final de la màxima competició continental. L'italià ha introduït 6 canvis en comparació al partit contra el Chelsea. Només han repetit Courtois, Militao, Valverde, Benzema i Rodrygo, mentre que han entrat Lucas Vázquez, Rüdiger, Nacho Fernández, Tchouaméni, Dani Ceballos i Marco Asensio.

Rodrygo Cadiz Reial Madrid Foto EFE
Rodrygo, en una acció del Cadis-Reial Madrid / Foto: EFE

Un Madrid sense punteria perdona el Cadis

El Reial Madrid ha començat molt fort, amb intensitat, conscient que no es pot permetre cap ensopegada més si vol mantenir viu el somni de la remuntada en la classificació. Amb tot i això, la primera gran ocasió del partit ha estat per al Cadis, en una combinació col·lectiva excel·lent que el pacha Espino ha conclòs amb un xut creuat que s'ha estavellat a la base del pal (12). L'oportunitat només ha estat un miratge, ja que el Reial Madrid ha seguit amb el control absolut de la situació, un domini que ha acabat per convertir-se en perill real. En el minut 16, Marco Asensio ha posat a prova David Gil, que ha començat aquí la seva exhibició particular. En el minut 25, el porter ha tornat a evitar el 0-1, en aquesta ocasió de Rodrygo, i en el 36', després d'una altra gran intervenció de David Gil, Benzema ha enviat un obús al travesser.

En el tram final de la primera part, amb un Rodrygo desencadenat per la banda esquerra, el Reial Madrid ha posat una marxa més a la recerca del gol. El brasiler ho ha intentat en el minut 40, però no ha definit bé després d'una gran jugada personal, i tot seguit ha estat Dani Ceballos, que ha vist com David Gil es tornava a lluir.

Nacho Fernandez gol Cadiz Reial Madrid Foto EFE
Nacho Fernández, celebrant el seu gol contra el Cadis / Foto: EFE

Setge amb premi per al Madrid

I el Reial Madrid encara n'ha estret més en la segona meitat, aprofitant el cansament del Cadis, cada vegada més enfonsat en la seva àrea. En el minut 50, Rodrygo ha fallat una ocasió increïble que, de nou, ha tingut com a protagonista a David Gil. El brasiler, desesperat, ha agredit dos minuts després San Emeterio, un cop de colze que ni Gil Manzano ni el VAR no han considerat suficient per expulsar Rodrygo. En el minut 57 ha arribat la millor ocasió del Reial Madrid, una gran jugada col·lectiva que ha acabat amb la pilota en l'àrea petita, perquè Rodrygo l'empenyés al fons de la porteria. El brasiler, tanmateix, ha rematat fora.

La cascada d'ocasions del Reial Madrid no s'ha parat davant d'un Cadis que sobrevivia al filferro. En el minut 60, David Gil ha desviat un centre-xut de Lucas Vázquez, i en el 64' Benzema, sense angle, ha disparat al pal. A la següent acció ha estat el torn de Rodrygo, que no ha trobat porteria per poc. Finalment, el Reial Madrid ha trobat el premi a la seva insistència en un xut llunyà de Nacho Fernández que ha sorprès David Gil (72). El gol ha deixat molt tocat al Cadis, que només 4 minuts després ha encaixat el 0-2 en una ràpida transició que Marco Asensio ha finalitzat amb un xut ajustat.