El Reial Madrid s'ha deixat aquest dissabte dos punts més en el seu intent de persecució del Barça en la lluita per la Lliga en no passar de l'empat contra l'Atlètic de Madrid. El derbi, com es temien els matalassers en la prèvia, ha estat marcada per l'actuació arbitral, ja que Jesús Gil Manzano s'ha inventat l'expulsió de Correa, amb mitja hora al davant i 0-0 al marcador. L'Atlètic ha aconseguit avançar-se, amb un gran gol de Giménez, al que el Madrid només ha pogut empatar, amb una excel·lent rematada del jugador del planter Álvaro Rodríguez, a la sortida d'un córner.

El Barça, doncs, tindrà aquest diumenge l'oportunitat de deixar al Reial Madrid a 10 punts d'avantatge, una distància molt important que permetria visitar el Bernabéu, dijous vinent en l'anada de les semifinals de la Copa del Rei, molt més tranquil.

Gil Manzano Correa Reial Madrid Atletico EFE
Gil Manzano, després d'expulsar Corretja en el Reial Madrid-Atlètic / Foto: EFE

Sense riscos en la primera part

L'Atlètic de Madrid ha començat millor que el Reial Madrid, amb molta personalitat, tocant la pilota en camp contrari i buscant Courtois. Als 5 minuts, els visitants han reclamat un penal, per mans de Fede Valverde, però Gil Manzano no ho ha considerat així, explicant que la pilota venia rebotat del peu de l'uruguaià. A poc a poc, el Madrid s'ha anat traient la pressió de sobre i ha començat a trepitjar àrea. En el minut 9, Marco Asensio ho ha intentat amb un xut que gairebé sorprèn Oblak, i després ha estat el torn de Vinícius, que ha vist com Hermoso desviava el seu fort xut. La resposta l'ha protagonitzat Carrasco, amb un xut creuat que Courtois ha desviat (20).

A mesura que han passat els minuts, el joc s'ha calmat. Ambdós equips han fet un pas enrere, no assumir riscos, conscients que en un partit tan tancat qualsevol error podria ser fatal. Els acostaments han estat escassos, algun córner o xut llunyà, però cap ocasió no ha estat clara.

Álvaro Rodríguez marca gol de l'empat en el derbi madrileny / Foto: EFE - Juanjo Martín
Álvaro Rodríguez, celebrant l'empat en el derbi madrileny / Foto: EFE - Juanjo Martín

Expulsió inventada i remuntada incompleta

Després del descans, el Reial Madrid ha sortit amb un altre ritme, ja que necessitava els 3 punts per no donar-li més punts d'avantatge al Barça. En el minut 50, Vinícius ha fet una gran jugada personal per la banda esquerra, però el seu centre no ha trobat rematador. Tot seguit ho ha intentat Valverde, amb un xut massa creuat. L'Atlètic de Madrid, tanmateix, ha reaccionat, amb un Griezmann molt participatiu. En el minut 61, el francès ho ha intentat amb un xut ras des de la frontal que ha sortit fora per poc.

I quan més bonic estava el partit ha aparegut Jesús Gil Manzano per carregar-se'l. L'Atlètic de Madrid ja havia mostrat la seva disconformitat amb la designació arbitral i no anava mal encaminat. L'àrbitre extremeny s'ha inventat una targeta vermella directa a Ángel Correa per un forcejament amb Rüdiger. L'Atlètic donava per fet que la roja s'anul·laria després de passar pel VAR, però no ha estat així. Simeone estava veient que, malgrat l'expulsió, l'Atlètic estava sent superior, per la qual cosa ha donat entrada a Morata, a la recerca del gol. I el 0-1 ha arribat, en el minut 79, en una falta centrada per Griezmann que Giménez ha rematat amb el cap al fons de la porteria. El gol ha reactivat al Reial Madrid, que ha tancat l'Atlètic. Camavinga ho ha intentat amb un xut sec i, tot seguit, ha arribat l'empat, en una rematada de cap d'Álvaro Rodríguez (85). El Reial Madrid ho ha continuat intentant, però el marcador ja no s'ha tornat a moure.