El Reial Madrid denuncia l'àrbitre Juan Martínez Munuera per ometre "de forma voluntària i deliberada els insults i crits vexatoris dirigits de forma reiterada cap al nostre jugador Vinicius Júnior". En la visita del conjunt merengue a El Sadar (2-4), el club blanc sosté que el seu futbolista va ser de nou objecte d'insults racistes i d'odi i que l'àrbitre, "tot i ser advertit de manera insistent pels nostres jugadors en el mateix moment en què aquests s'estaven produint", no va fer res al respecte.

A més a més, a banda del succeït durant els 90 minuts, el Reial Madrid exposa mitjançant el seu comunicat que "el nostre club ha presentat una denúncia davant el Comitè de Disciplina de la Reial Federació Espanyola de Futbol contra l'àrbitre del partit Juan Martínez Munuera a conseqüència de la redacció negligent de l'acta arbitral".

"Vinicius, more't"

Concretament, part de l'afició de l'Osasuna hauria entonat el cant de "Vinicius more't" contra el futbolista brasiler, ometent l'àrbitre del partit deixar constància d'aquestes vexacions en l'acta. D'aquesta manera, i amb la darrera denúncia del Reial Madrid, el club amplia "la denúncia que el darrer divendres 15 de març va presentar davant la Fiscalia General de l'Estat contra els delictes d'odi i discriminació, pels insults racistes i d'odi" que s'haurien dirigit cap al jugador als voltants de l'Estadi Olímpic de Montjuïc durant el dia del Clàssic i al Metropolitano durant el darrer derbi.

En aquest sentit, el club blanc sol·licita que "se n'identifiqui els autors" i exigeix "que es prenguin, d'una vegada per totes, les mesures que siguin necessàries per erradicar la violència que pateix el nostre jugador Vinicius Junior".

Vinicius grada / Foto: Europa Press
Vinicius, celebrant un gol al camp de l'Osasuna / Foto: Europa Press

No és la primera fricció entre Martínez Munuera i el Reial Madrid

La present no és la primera fricció entre Martínez Munuera i el Reial Madrid. En el seu dia, quan el Reial Madrid va visitar Vallecas (1-1)Real Madrid TV ja li va dedicar un dels seus tradicionals vídeos al jutge valencià, exposant que és "un àrbitre que va permetre les dures entrades a Vinicius i que tot va acabar com sempre: amb groga per al brasiler".

Sigui com sigui, després d'haver vist com han resultat de polèmics els darrers partits del Reial Madrid amb el nom de Vinicius de com a protagonista, inclosa la seva darrera victòria com a local davant el Celta (4-0), el desenvolupament dels esdeveniments convida a posar el focus també en l'actitud del jugador.

Vinicius encarándose Mingueza / Foto: Europa Press
Vinicius, encarant-se amb Mingueza / Foto: Europa Press

La RFEF es posiciona a favor de Martínez Munuera davant les "acusacions injustes"

Aquest dimarts, la RFEF ha emès un comunicat defensant Martínez Munuera i mostrant el seu "total i incondicional suport" a l'àrbitre, aprofitant per catalogar d'"injustes" les acusacions del Reial Madrid. L'organisme explica que l'"Oficial Informador del partit, que pertany al Comitè Tècnic d'Àrbitres, sí que va reflectir en el seu informe aquells incidents de públic que va considerar significatius". A més a més, condemna que el Reial Madrid "al·ludeix a una sèrie d'advertiments realitzats pels seus jugadors sobre crits o càntics per part del públic" que, revisats els àudios del partit, no es produeixen en cap moment.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!