El Reial Madrid i el Manchester City han firmat aquest dimarts un espectacular empat (3-3) en l'anada dels quarts de final de la Champions League en un partit èpic en el qual ambdós equips han estat capaços de remuntar resultats adversos i que podria haver guanyat qualsevol dels dos. L'encontre ha estat una lluita d'estils, amb el Reial Madrid esprement al màxim el futbol vertical i elèctric, amb uns excelsos Vinícius i Rodrygo. Davant, el futbol horitzontal i d'ocupació dels espais del Manchester City, amb Bernardo Silva i Foden com a mestres de cerimònies.

Carlo Ancelotti no ha fet invents i ha apostat per l'11 previst, amb Tchouaméni a l'eix defensiu, al costat de Rüdiger. Amb Lunin sota pals, la defensa l'han completat Carvajal i Mendy en els laterals. En el centre del camp han jugat Camavinga, Kroos i Valverde, amb Bellingham de mitjapunta. I a dalt, Vinícius i Rodrygo. Més sorprenent ha estat l'alineació de Pep Guardiola, que per començar ha apostat per Ortega de porter, quan totes les apostes apuntaven al retorn d'Ederson. En la defensa, el català ha sortit amb 4 centrals, Gvardiol, Rubén Dias, Stones i Akanji. Per davant, un doble pivot, format per Rodri i Kovacic. I la principal sorpresa ha arribat en la línia de 3 mitjapuntes, ja que Kevin de Bruyne s'ha quedat a la banqueta, en sentir-se indispost. Guardiola ha apostat per Bernardo Silva, Foden i Grealish, amb Haaland com a jugador més avançat.

Rodrygo Goes celebració gol Reial Madrid / Foto: EFE
Rodrygo Goes, celebrant el 2-1 en el Reial Madrid-Manchester City / Foto: EFE

Remuntada blanca en un inici elèctric

L'inici del partit ha estat frenètic, una autèntica bogeria. Abans de complir-se el primer minut, Tchouaméni, un dels 4 jugadors del Reial Madrid advertits de sanció, ha vist la targeta groga per una dura entrada a Grealish. I en la falta, Bernardo Silva ha marcat el 0-1, amb un xut ajustat que ha sorprès Lunin. El gol ha deixat tocat al Reial Madrid, que poc després ha pogut haver rebut el segon, en un xut de Haaland que ha desviat Lunin. Semblava que el Manchester City seria un cicló, però com en tantes altres ocasions, el Reial Madrid ha ressorgit del no-res. En el minut 12, un xut intranscendent de Camavinga s'ha convertit en l'1-1 en rebotar en un defensa. I només dos minuts després, Rodrygo ha marcat el 2-1, en un contraatac que ha finalitzat amb un xut subtil que ha entrat a la porteria també després de rebotar a un peu rival. Sense haver fet res de l'altre món, el Madrid ja havia culminat la remuntada.

A partir d'aquest moment, la situació de partit ha canviat. El Manchester City ha aconseguit la possessió, accions d'atac molt llargues, però inconcluses. Els de Guardiola han estat incapaços de superar la defensa del Madrid, que en cada recuperació sortia al galop, amb Vinícius i Rodrygo com a principals perills. Ambdós davanters, de fet, sempre que han pogut han acabat les jugades, encara que fos amb xuts centrats o poc perillosos, per evitar el retorn del City. L'ocasió més clara l'ha tingut Rodrygo, en el minut 33, en un xut que ha sortit fora per molt poc. El City, per la seva part, ha continuat sense canviar de guió, la qual cosa ha convertit Lunin en un espectador més.

Pep Guardiola Phil Foden Manchester City / Foto: EFE
Pep Guardiola, celebrant amb Phil Foden el golàs de l'anglès / Foto: EFE

Espectacular intercanvi de cops

En el segon temps s'ha mantingut la dinàmica, amb el Manchester City amo i senyor de la pilota i amb el Reial Madrid atent a qualsevol pèrdua per sortir en vertical a tota velocitat. La diferència ha estat que el Manchester City ha començat a finalitzar les jugades, encara que fos amb xuts poc perillosos. En el minut 49 ho ha intentat Grealish, però el seu xut ha sortit per sobre del travesser. La rèplica ha estat per a Bellingham, que després d'una pèrdua del Manchester City ha pogut marcar, però el seu xut ha estat massa creuat. L'ocasió més clara del Reial Madrid l'ha tingut Vinícius, en una altra jugada elèctrica entre l'extrem i Rodrygo. El 7 del Madrid, però, no ha trobat porteria.

I en el minut 66 el partit ha fet un gir, en una altra llarga jugada col·lectiva del Manchester City. La pilota ha acabat als peus de Foden, que des de la frontal de l'àrea ha marcat un golàs, amb un xut a l'escaire. I gairebé sense temps per a la reacció ha arribat el 2-3, en un altre xut llunyà, de Gvuardiol (71'). El canvi d'actitud a l'hora d'acabar les jugades havia donat resultat. El Reial Madrid ha demostrat en infinitat d'ocasions que mai no es rendeix, que sempre té un as sota la màniga per sortir a la superfície, i en aquesta ocasió la reacció l'ha protagonitzat Fede Valverde, en una acció aïllada que l'uruguaià ha acabat amb una espectacular volea creuada (79'). En els últims minuts, el Reial Madrid ha buscat completar la segona remuntada, però el resultat no s'ha mogut més. Tot es decidirà a l'Etihad Stadium.