Tres instants. Tres moments. La Supercopa va canviar de guanyador com si es tirés una moneda a l'aire i anés variant de cara a creu abans d'aturar-se definitivament. El Reial Madrid és campió de la Supercopa amb dos gols als dos temps de descompte: del partit i de la pròrroga. I un altre que va ser anul·lat. L'alegria de l'últim minut és l'alegria dels blancs.

L'afició del Madrid va patir fins que va arribar el gol definitiu de Carvajal a l'últim minut de la pròrroga. La fortuna blanca va tornar a aparèixer com explica la història recent del Madrid. La famosa décima i la undécima les van aconseguir amb un gol de sort al temps afegit i als penals. Aquesta també va ser així.

Si Carvajal va ser el principal protagonista, Sergio Ramos va ser la clau. L'antiheroi va passar a ser l'heroi. Sergio Ramos va provocar el penal que suposava l'1-2 pel Sevilla a la segona part del partit. Però quan s'esperava que el títol marxaria al sud, Ramos va marcar el gol de l'empat a l'últim minut del partit. Pròrroga i final feliç pels blancs.

Asensio trepitja fort

El Madrid va controlar el partit. Les baixes de Cristiano Ronaldo, Bale i Kroos no es van notar. L'equip de Zinedine Zidane va ser un equip. Però per ser campió també es necessita sort. I aquesta no la va tenir el Sevilla.

La velocitat de Lucas Vázquez, l'equilibri de Casemiro i la qualitat d'Asensio van ser les claus d'aquest Madrid afortunat. Però si algú va sobresortir d'entre tots ells va ser Marco Asensio. El jugador mallorquí del Madrid es va vestir de mag a la primera meitat. Un control des de fora l'àrea, vint metres de la porteria i sol davant l'adversitat. La seva cama esquerra es va carregar i va enviar la pilota a l'escaire dreta del Sevilla.

Fuetada dels blancs tot just complir-se els vint primers minuts de joc. Aquests van ser els moments de domini del Madrid. Des d'aquell instant el Sevilla va intentar avançar les línies i agafar la pilota. L'èxit dels andalusos no va ser suficient per intentar remuntar un Madrid endollat.

El canvi de mentalitat del Sevilla

La confiança dels de Zidane va anar decreixent. El Sevilla va anar menjant terreny de joc als blancs i va tenir les primeres ocasions clares. Els de Jorge Sampaoli van canviar l'actitud amb què havien plantejat el partit.

La possessió, el toc precís de pilota i la fluïdesa de joc eren les claus del partit. El Mudo Vázquez va tornar l'empat al marcador. El Sevilla es va posar les piles i en una jugada vinguda des de la banda dreta, Vitolo no va controlar bé i Vázquez va rematar de mitja volea enviant la pilota al fons de la xarxa. Empat merescut i el partit es tornava a igualar abans del descans.

El Sevilla, dominador abans de la fortuna blanca

El bon final de primera meitat donava ales als andalusos. Sampaoli ordenava possessió. I el seus jugadors s'ho van creure. Inici dominador del Sevilla i el Madrid frustrat esperant la contra.

Un instant badant pot costar una Supercopa d'Europa. Un molt bon partit dels blancs fins que al minut 71, i amb empat al marcador, Vitolo entrava a l'àrea i Sergio Ramos deixava anar la cama. Caiguda del jugador del Sevilla i penal.

L'àrbitre va considerar punible una jugada que estava al límit. Ramos va ser el protagonista per primer cop en fer una errada de passerell. Vitolo, molt llest, va buscar la cama i es va deixar caure. Un minut més tard, Konoplyanka feia l'1-2.

Sempre tot de cara en la relació del Madrid i les finals, en aquesta ocasió no va ser diferent. Tercera gran final en els últims tres anys que es decideix per l'habilitat de marcar o saber patir fins el final. Gol de Ramos al temps de descompte del partit. Minut 94 i gol de cap del central blanc quan tot semblava que acabaria amb victòria del Sevilla.

Pròrroga d'infart

El Madrid estava crescut. Les ocasions eren només de color blanc. El Sevilla es va quedar amb deu jugadors per l'expulsió de Kolo. I abans de complir-se el minut 100, Sergio Ramos va fer saltar d'alegria les ciutats de Madrid i Sevilla. Segon gol de cap de Ramos durant uns segons, fins que l'àrbitre el va anul·lar per falta.

L'equip de Zidane, dominador total amb un jugador més, va introduir una variant del seu joc per buscar els espais d'un Sevilla amb l'autobús. Poc futbol i ofensiva sense descans del Madrid. Carvajal va marcar i es va convertir en l'estrella.