El Reial Madrid segueix guanyant i el Barça, conseqüentment, cada vegada té menys opcions d'endur-se la Lliga. Aquest divendres, el conjunt blanc ha superat l'Alabès (2-0) en un partit sense estridències que han decidit Karim Benzema, des del punt de penal, i Marco Asensio, gràcies a la revisió del VAR.

Els de Zinédine Zidane sumen 80 punts, 4 més que el Barça, que juga aquest dissabte al camp del Valladolid. Només queden tres jornades i els rivals que s'enfrontaran als blancs -Granada, Vila-real i Leganés, en aquest ordre- no semblen capacitats per donar la sorpresa.

De penal, com de costum

L'Alabès afrontava el duel immers en una pèssima ratxa de cinc derrotes consecutives, fet que dilluns passat va provocar la destitució d'Asier Garitano i l'arribada de Juan Ramón López Muñíz. Així, el nou tècnic ha apostat per diverses noves cares per tal de revitalitzar l'equip.

Amb l'energia pròpia de qui ha de demostrar que no és de Segona, els futbolistes de l'Alabès han saltat a la gespa del Di Stéfano i han estat a punt de signar l'1-0 al minut 3, quan Joselu ha enviat una pilota al travesser i, posteriorment, Raphael Varane ha salvat sota pals una nova rematada de Lucas Pérez.

joselu alabes efe

Joselu ha rebut un cop al cap / EFE

A partir d'aquí, però, el guió escrit a la Bíblia del futbol: l'Alabès ha desaprofitat la seva oportunitat i, cinc minuts després, ha provocat un penal favorable al Madrid. El responsable ha estat Ximo Navarro, qui ha atropellat Ferland Mendy. Benzema, encarregat de les penes màximes perquè no hi era Sergio Ramos, no ha fallat des dels onze metres.

El que ha passat a la resta del primer temps ho hem vist diversos cops aquest curs: l'equip petit ha aconseguit arribar a la porteria de Courtois, en aquest cas gràcies a Oliver Burke, però el porter belga ha salvat els seus i ha començat a segellar la victòria.

Asensio marca... i tres punts al sac

Semblava que a la segona part l'Alabès plantaria cara, però l'ímpetu li ha durat cinc minuts. Aquest és el temps que Asensio ha tardat en signar el 2-0 després d'aprofitar un regal de de Rodrygo i Benzema, que l'han deixat sol davant de Roberto. L'àrbitre ha anul·lat el gol per fora de joc del francès, però el VAR ha fet justícia i ha constatat que el punta estava en posició reglamentaria. Que els escàndols de les últimes jornades no alterin la realitat: aquest cop, i també en el cas del penal, els col·legiats han estat encertats.

roberto benzema madrid alabes efe

Roberto i Benzema: fair-play, malgrat tot / EFE

A partir d'aquest moment, el Madrid ha pogut sentenciar el partit amb arribades de Benzema, Luka Modric i Rodrygo, però Roberto ha demostrat ser un porter de bons reflexes.

Per part de l'Alabès, Joselu ha estat a punt de signar el 2-1 amb un cacau des de dins de l'àrea que Courtois ha avortat en el minut 61. El fet de no haver-ho aconseguit, sumat al reguitzell de canvis i a la pausa d'hidratació, ha provocat la mort progressiva del partit.

El Madrid segueix líder -més líder- i l'Alabès es posa contra tot pronòstic a la lluita pel descens. Els bascos només tenen tres punts més que el Mallorca, divuitè, i hauran d'afrontar un calendari més complicat que el dels seus rivals. La seva trajectòria recorda a la del Girona el curs passat. I tots sabem com va acabar l'aventura del club de Montilivi a Primera.