Sergiño Dest se li ha acabat la paciència. El lateral dret blaugrana pensava que amb Xavi Hernández la seva incidència al Barça aniria a més, ja que l'entrenador està apostant per jugadors de banda amb recorregut, però a l'hora de la veritat ha vist com Xavi no li està donant oportunitats, cedint-li el seu lloc a un Mingueza que no és que estigui rendint a un nivell massa alt. I el nord-americà, és clar, ja sap que amb l'arribada de Dani Alves les seves presències encara es reduiran més, fins al punt de demanar-li el seu representant que li comenci a buscar una nova destinació.

Dest, de fet, va rebutjar fa unes setmanes un acostament del Chelsea, convençut que acabaria tenint minuts amb Xavi, però ara, a 20 dies perquè es tanqui el mercat d'hivern, ha canviat d'opinió i veuria amb molt bons ulls el seu aterratge a Stamford Bridge, on seria titular i podria lluitar per guanyar la Champions League.

Sergino Dest Barca Champions EFE

Sergiño Dest, en un partit del Barça / EFE

Dest, en l'òrbita del Chelsea

Fitxat la tardor del 2020 procedent de l'Ajax a canvi de 21 milions d'euros, tots els informes apuntaven que Sergiño Dest seria un dels millors laterals drets del món a curt termini. I els seus inicis van ser prometedors, ja que va mostrar molt bones maneres en un Barça en fase de regeneració. Ronald Koeman, a més, li va fer tota la confiança. Amb el pas de les setmanes, tanmateix, les seves llacunes defensives van anar a més, fins a posar en dubte les sensacions inicials.

Així i tot, en el Barça es va fer una crida a la paciència, ja que Dest és jove i necessitava temps d'adaptació. El problema és que aquesta temporada el seu rendiment s'ha enfonsat. Koeman va intentar recuperar-lo situant-lo en l'extrem, per treure-li pes defensiu, però Dest va continuar rendint malament. I Xavi no ha fet més que confirmar les sospites que indiquen que Dest és molt lluny de ser un jugador vàlid per a l'elit. El Barça no té temps, per la qual cosa els dies del nord-americà en el Camp Nou estan comptats.

Thomas Tuchel Champions EFE

Thomas Tuchel, entrenador del Chelsea, vol Sergiño Dest / EFE

Mazraoui, l'elegit per substituir Dest

Amb Dani Alves en nòmina i amb Dest a la rampa de sortida, el Barça ha iniciat la recerca d'un substitut i, curiositats del destí, tot apunta que el lloc serà per a Noussair Mazraoui, el que va ser suplent de Dest a l'Ajax. Amb la sortida del nord-americà, el marroquí va aconseguir el lloc titular, demostrant un nivell altíssim.

Valorat en 20 milions d'euros, Mazraoui ja li ha comunicat a l'Ajax que no té cap intenció de renovar el seu contracte, que finalitza el proper 30 de juny, per la qual cosa el Barça aspira a incorporar-lo a cost zero. Malgrat que la idea del conjunt blaugrana és retenir Dest fins al final de temporada, no es descarta deixar-lo sortir ara si l'oferta del Chelsea és econòmicament convincent. I és que Xavi Hernández considera que la posició està ben coberta amb Dani Alves i Mingueza, a més de poder situar Araújo, com ja ha fet en algun partit.

 

Imatge principal: Xavi Hernández, entrenador del Barça / EFE