Victòria polèmica del Reial Madrid al Santiago Bernabéu (2-1). Aquest dissabte, el conjunt de Zinedine Zidane s'ha imposat al Sevilla amb dos gols de Casemiro a la segona part. El destí del partit, però, hauria pogut ser molt diferent si al primer temps Juan Martínez Munuera no hagués anul·lat un gol completament legal a Luuk de Jong que suposava el 0-1. Amb el triomf, els blancs se situen líders de la Lliga, de manera que el nou Barça de Quique Setién haurà de derrotar el Granada per recuperar el primer lloc.

Becaina i assalt

Diuen alguns futbolistes que la pitjor franja horària per jugar partits és la de les 4 de la tarda. Després de dinar, les cames pesen, l’esquena rondina i el cap et suggereix amablement uns minuts de distensió. Passa en totes les professions. Potser per aquest motiu la primera part que han disputat el Reial Madrid i el Sevilla al Bernabéu ha estat soporífera, impròpia de dos equips que ocupaven el segon i el tercer lloc de la classificació.

El Sevilla de Julen Lopetegui ha saltat al terreny de joc amb les idees clares, exercint una bona pressió que ha impossibilitat que el Madrid aconseguís trenar jugades fins a la porteria de Tomás Vaclik. Els blancs, sense Sergio Ramos i Karim Benzema, encara lesionats, han estat incapaços de fer valer la seva qualitat i només han intentat inquietar el porter visitant amb xuts llunyans.

militao de jong madrid sevilla efe

Madrilenys i andalusos no estaven fent cap mèrit per canviar el rumb del partit quan el Sevilla, en un servei de córner picat per Éver Banega, ha situat el 0-1. Ha estat gràcies a una rematada implacable de Luuk de Jong al segon pal que ha entrat per l’escaire dret de Thibaut Courtois. El davanter holandès ho celebrava amb efusió -quelcom normal, si es té en compte que només sumava dues dianes a la Lliga-, però llavors l’autèntic protagonista del partit ha entrat en acció.

S’havia disputat mitja hora de duel quan Martínez Munuera ha atès les reclamacions dels seus companys del VOR i ha decidit revisar la jugada al seu televisor particular. El seu veredicte ha estat ràpid i taxatiu: gol anul·lat per una falta de Nemanja Gudelj a Éder Militao prèvia a la rematada de De Jong. Ridícul, si es té en compte que el migcampista serbi ni tan sols s’ha mogut. La falta, que no s’hauria xiulat ni en un partit de bàsquet, ha indignat a parts iguals a Lopetegui, sevillistes i culers.

Ningú atura Casemiro

Qui segueixi el Madrid amb regularitat sabrà que els partits al Bernabéu sovint segueixen un patró determinat. A l'inici de la segona part el conjunt de Zidane ha seguit sense ser millor que el Sevilla, però aleshores, quan no estava passant res, ha aconseguit estrenat el marcador.

En el minut 57, Luka Jovic -en una de les poques pilotes que ha tocat en tot el partit- ha assistit Casemiro amb una excel·lent passada d'esperó a l'interior de l'àrea i el brasiler, amb sang freda, ha situat l'1-0 picant la pilota per sobre de Vaclik. El Madrid no ho mereixia però guanyava.

La diana ha fet ferit l'orgull del Sevilla i la resposta del seu punta, De Jong, ha estat empatar el partit immediatament. Set minuts després del gol local, el davanter holandès ha aprofitat una pilota morta a la línia de l'àrea per superar Courtois amb un cacau amb l'esquerra. Aquest cop, tot i que Martínez Munuera s'ho ha pensat, no li han anul·lat la diana.

Reial Madrid Sevilla EFE

Però com dèiem, al Bernabéu hi ha dies en què el destí està escrit. Cinc minuts després de l'empat, Casemiro ha signat el primer doblet de la seva carrera amb una rematada de cap al cor de l'àrea. Lucas ha centrat i el brasiler, completament sol, no ha tingut cap problema per perforar la porteria sevillana.

El segon gol dels blancs ha enfonsat per complet al Sevilla i Lopetegui no ha trobat la tecla adequada per capgirar la dinàmica imperant. Tot i així, però, els andalusos han comptat amb una oportunitat d'or per endur-se un punt en el minut 89, quan el debutant Youssef En-Nesyri ha enviat a l'esquerra de Courtois un xut molt potent.

El Reial Madrid se situa líder de la Lliga a l'espera del què passi aquest diumenge al Camp Nou. Per no perdre la primera posició del campionat en el dia del seu debut, Quique Setién haurà d'aconseguir que el Barça s'endugui els tres punts davant del Granada. El Sevilla, per la seva banda, segueix pagant la seva inoperància a casa dels grans. Al Bernabéu, sense anar més lluny, no hi guanya des del desembre del 2008.