Joan Laporta està preparant la llista de baixes que es concretaran a l'estiu, i en el Barça hi ha molts jugadors que tenen poques opcions de seguir a la plantilla. Amb la sortida de Xavi Hernández, hi haurà una revolució al vestidor, i a més d'arribar un nou entrenador, també hauran de concretar diverses incorporacions. Però primer és necessari fer espai, i la necessitat d'obtenir ingressos obliga a realitzar múltiples vendes abans.

Així que Deco té l'objectiu de trobar un comprador per a tots els futbolistes que no han complert les expectatives, i que han decebut amb el rendiment que han mostrat en el present curs. És el cas d'Oriol Romeu, amb el qual tan sols van necessitar unes quantes setmanes per comprovar que s'havien equivocat per complet a l'hora de firmar-lo. No ha estat a l'altura de les exigències, i és un dels principals assenyalats.

Tenia una missió molt complexa, que era la de fer oblidar Sergio Busquets, i clarament no ho ha aconseguit. Encara que va començar tenint molta continuïtat i va sorprendre amb les seves primeres actuacions, ràpidament va començar a desinflar-se, i ha desaparegut de les rotacions. En el Camp Nou no tindran pietat, i li obriran les portes perquè se'n vagin, provant de recuperar els cinc milions d'euros que va costar treure'l del Girona. I en la mateixa situació es troba Raphinha Dias.

Raphinha Barca
Raphinha/ FC Barcelona

Molta paciència han tingut amb l'extrem brasiler, que el seu primer any en La Liga EA Sports ja va deixar molts dubtes. Però van decidir donar-li una nova oportunitat, i encara que van arribar ofertes a l'estiu, el Barça no el va traspassar. Amb la marxa d'Ousmane Dembélé al Paris Saint-Germain apuntava a tenir més protagonisme, però ha continuat defraudant. Així que també és un comiat confirmat. I finalment, trobem Andreas Christensen.

Dels tres, potser pot ser el més sorprenent, si tenim en compte que l'anterior campanya va ser intocable per a Xavi, i va ser una de les notícies positives per la seva ràpida adaptació. Tanmateix, no ha pogut mantenir aquest nivell.

Laporta, trasbalsat amb Christensen

Laporta ha acabat trasbalsat amb Christensen en els últims xocs que ha disputat, ja que l'internacional danès ha mostrat la seva versió més erràtica, lenta i imprecisa. I no ha rendit bé ni com a central ni com a pivot defensiu.

Christensen Alavés Barça
Andreas Christensen/ FC Barcelona

Se n'anirà del Barça acompanyant Xavi, a Raphinha i a Oriol Romeu.