Rafa Nadal no podrà lluitar pel seu tercer or olímpic. El tennista balear, campió olímpic a Pequín en singles i a Rio de Janeiro en dobles, ha anunciat aquest dijous la seva renúncia a participar en els Jocs Olímpics de Tòquio, així com en la pròxima edició de Wimbledon. "Vull comunicar-vos que he decidit no participar en la pròxima edició de Wimbledon que es disputarà del 28 de juny a l'11 de juliol. Tampoc no jugaré els Jocs Olímpics previstos finalment del 24 al 30 de juliol", ha comunicat Nadal.

Nadal no se sent físicament preparat

"Després d'escoltar el meu cos i parlar amb el meu equip entenc que és la decisió encertada, amb l'objectiu d'allargar la meva carrera esportiva i continuar fent el que em fa feliç; competir al màxim nivell i continuar lluitant. El fet que hi hagi només dues setmanes entre Roland Garros i Wimbledon aquest any, no ha ajudat que el meu cos pugui recuperar-se de la sempre exigent temporada de terra batuda. Han estat dos mesos d'un gran esforç i la decisió va enfocada a mig i llarg termini. En aquests moments de la meva carrera com a esportista, una part important és la prevenció de qualsevol mena d'excessos al meu cos que poguessin impedir de continuar lluitant a mig i llarg termini pels títols", ha afegit.

"Els Jocs Olímpics han significat molt en la meva carrera i sempre van ser una prioritat com a esportista; vaig trobar l'ambient que tot esportista vol sentir almenys una vegada i personalment vaig tenir la sort de viure'ls intensament en tres ocasions i a més ser l'abanderat del meu país".

2 Wimbledon i 3 subcampionats

Malgrat estar etiquetat en l'inici de la seva carrera com un tennista de terra batuda, ja que va guanyar 3 Roland Garros seguits, Rafa Nadal va començar a mostrar la seva polivalència el 2008, quan després de perdre 2 de finals davant de Federer aconsegueix superar el suís a la gran final de Wimbledon, un èxit majúscul al qual afegeix poc després l'or a Pequín, en pista ràpida.

I només dos anys aconsegueix el seu segon Wimbledon, per tornar a caure a la gran final del 2011. Des d'aleshores, però, Nadal ha encadenat 10 edicions de Wimbledon sense poder alçar-se de nou amb el trofeu. Aquest any no podrà intentar-ho de nou.

 

Imatge principal: Rafa Nadal, en la seva última participació en Roland Garros, en la qual va perdre la final contra Djokovic / EFE