Cada vegada són més les veus que asseguren que la retirada de Rafa Nadal està molt a prop. El tennista mallorquí, actualment número 2 en el rànquing ATP, per darrere de Carlos Alcaraz, ha aconseguit sobreposar-se a les seves constants problemes físics i tornar al cim, la qual cosa li hauria portat a valorar una retirada, per sortir per la porta gran. Nadal està cansat de jugar amb molèsties, de no poder donar el seu millor tennis, a més que cada vegada, com és lògic, li costa més recuperar-se dels esforços físics, arribant tocat a les eliminatòries finals.

L'adeu, doncs, està a prop, la qual cosa ha provocat que les preguntes sobre la data de la seva retirada es multipliquin. "Últimament, cada vegada que vinc a una roda de premsa sembla que m'he de retirar, és com si estiguéssiu molt interessats que això passés. No hi seguiu perquè soc aquí per jugar a tennis i el moment de retirar-me no ha arribat de moment", ha afirmat Nadal en una roda de premsa durant la passada United Cup.

Rafa Nadal Wimbledon celebrant EFE Andy Rain
Rafa Nadal, en un partit de Wimbledon / Foto: EFE - Andy Rain

Roland Garros i punt final

Davant dels rumors sobre la propera retirada de Rafa Nadal, ha aparegut ara Alexander Zverev, que ha sorprès tots anunciant quan penjarà la raqueta la llegenda mallorquina. "Rafa Nadal lamentablement es retirarà després de Roland Garros. No vull que passi, però crec que tindrà un gran torneig, potencialment el guanyarà i aprofitarà per dir adeu. Penso que Nadal encara té l'oportunitat de guanyar Roland Garros i que Novak és favorit per guanyar tots els altres. Però una vegada més, hi ha alguns nois que tindran una cosa per dir", ha afirmat Zverev en una entrevista a Eurosport.

Segons la predicció de Zverev, doncs, Rafa Nadal es retirarà a començaments del mes de juny, just quan celebrarà el seu 37è aniversari, amb el somni de fer aixecant el seu 15è Roland Garros, el seu torneig predilecte i el que l'ha catapultat al cim de la història del tennis.

Rafa Nadal celebracion Roland Garros EFE
Rafa Nadal, després de guanyar el seu últim Roland Garros / Foto: EFE

A per l'Open d'Austràlia

 

De moment, Rafa Nadal ja es troba a Melbourne, per disputar l'Open d'Austràlia, a la recerca del seu 23è Grand Slam. El mallorquí no tindrà un debut fàcil, ja que l'espera Jack Draper, jove perla del tennis anglès. "Joc contra un noi jove i poderós, que està creixent molt, molt ràpid i jugant bé. Té una gran carrera al davant. Li he vist un parell de vegades i confio a estar a punt, veurem què pot passar", ha alertat Nadal en la roda de premsa prèvia al partit.

"El que va passar l'any passat és només una mostra del que de vegades passa en l'esport. Si un se sent bé i va guanyant confiança, pot canviar les coses i el que de vegades sembla impossible deixa de ser-ho. Soc aquí per intentar-ho, no he vingut aquí a estar de passeig", ha acabat.