Espanya s'imposa un partit no apte per a cardíacs. Bailly ha avançar a Costa d'Ivori en el minut 10 i Dani Olmo ha empatat en el minut 30. En el minut 90 Gardel ha sorprès en un contraatac i ha posat per davant els africans. Els homes de Luis de la Fuente no han baixat els braços i l'acabat d'ingressar Rafa Mir ha fet el 2-2 en el descompte. En la pròrroga Oyarzabal ha transformat un clar penal de Bailly i Mir ha marcat dos més, completant el seu hat-trick. La selecció espanyola avança a semifinals després de patir molt davant d'una de les revelacions del torneig.

El partit ha començat d'una manera accidentada per a Espanya. Mingueza ha matxat lesionat en el minut 8 de partit, el defensa blaugrana tornava a l'onze després de lesionar-se en el debut de 'la roja' davant d'Egipte. l'ha substituït Jesús Vallejo en la posició de lateral dret.

L'inici d'Espanya ha estat dubitatiu, l'equip olímpic no ha estat dominant en cap dels partits jugats en aquests Jocs i Costa d'Ivori va saber aprofitar-ho. En el minut 10 els africans s'han posat per davant gràcies a un gol d'Eric Bailly, el central del Manchester United ha rematat sense marca en l'àrea en un error greu de la defensa i d'Unai Simón, que hagués pogut fer més.

Espanya va reaccionar

Després del matiner gol d'Eric Bailly l'equip de Luis de la Fuente es va saber aixecar. Espanya ha dominat el partit i ha tancat Costa d'Ivori en el seu camp, malgrat això, els africans no s'han deixat intimidar i han demostrat que podien fer mal en accions de contraatac.

En el minut 30 ha arribat el gol de l'empat d'Espanya, Dani Olmo ha aprofitat una pilota morta dins de l'àrea per empènyer l'esfèric al fons de la xarxa amb un toc amb l'exterior de la seva bota. Els de Luis de la Fuente no s'han conformat amb l'empat i han buscat anotar un altre gol.

En la segona meitat el domini d'Espanya s'ha accentuat. Pedri, que havia tingut un primer temps molt discret, va començat a entrar molt més en joc i la selecció espanyola va millorar considerablement.

Marco Asensio ha tingut una oportunitat molt clara de gol el 50. El balear ha aprofitat un error del porter africà, però el seu tret s'ha estavellat a la creueta. La mala notícia per als de vermell estaven sent els seus centrals, Pau Torres i Eric Garcia no han donat seguretat a la resta de l'equip, els defenses han concedit diverses accions de perill per errors de posicionament.

El partit semblava que se n'anava a la pròrroga fins que Gardel ha aprofitat un contraatac per marcar l'1-2 el 90. El xut de l'ivorià ha tocat a Vallejo i Unai no ha pogut fer res. Els africans es posaven per davant i acariciaven les semifinals.

Ha entrat Rafa Mir en el 91, intentant buscar el miracle i el davanter dels Wolves ha estat l'heroi del partit. L'exjugador del València ha transformat en gol la primera pilota que ha tocat, forçant la pròrroga en un partit d'infart.

Rafa Mir va tornar a ser l'heroi

Espanya ha sortir amb tot en la pròrroga, els de Luis de la Fuente han dominat el temps extra fins que en el minut 96 s'ha demanat un penal per unes mans de Bailly, el col·legiat va anar a veure l'acció en el VAR i després de diversos minuts de consulta ha assenyalat el punt fatídic. L'encarregat de transformar-lo ha estat Mikel Oyarzabal que ha enganyat el porter a la perfecció per posar el 3-2.

Amb el gol a favor l'equip espanyol ha gestionat molt bé la pilota, defensant-se amb la possessió de l'esfèric, intentant no patir. No li interessava als de Luis de la Fuente un partit boig. Costa d'Ivori ho va intentar en algunes ocasions amb més cor que cap.

Quan Costa d'Ivori buscava l'empat ha arribat la sentència d'Espanya, en el 116 i en el 120 Rafa Mir ha tancatel partit amb dos gols més. La selecció espanyola ha aconseguit passar a les semifinals gràcies a un Mir estel·lar que va completar el seu hat-trick.