El Racing 92 és el nou campió de la Liiga francesa després d'imposar-se per 29 a 21 al Toló i sumar un títol en un partit carregat d'èpica en un marc immillorable.

L’Estadi del Barça es va reconvertir per acollir un dels esdeveniments més importants de la temporada de rugbi. La lliga francesa va elegir el Camp Nou per celebrar-hi la final i el camp va fer goig. 99.124 seguidors del Toló i el Racing 92 li van donar molt color a les graderies del camp per establir un nou rècord d’assistència en un partit de rugbi.

El Toló va començar portant la iniciativa gràcies, en part, a l’expulsió de Maxime Machenaud, que va rebre la targeta vermella per una acció perillosa. Els parisins perdien un jugador fonamental i els vermells es creixien. Van encadenar tres llançaments a pals, tots efectuats per Halfpenny, per marxar 9-3 a marcador.

Racing 92 va entrar en el partit gràcies, també, als llançaments a pals. La precisió del peu de Carter va permetre que el descans arribés amb un ajustat 14-12. Tot es decidiria a la segona part i allà els parisins van concretar una remuntada que val un campionat.

Després d'una melé amb introducció, Racing 92 va tenir l'oportunitat de transformar un cop de càstig. I no va perdonar. Es va col·locar per sobre de Toló (14-15) i es va aferrar a una avantatge durant els poc més de 30 minuts que faltaven pel final.

Els capitalins encara van tenir temps per anotar un assaig, contrarestar els últims atacs del Toló i assegurar una victòria de mèrit que li dóna un títol que feia 26 anys que es resistia.