Si el Barça necessita una revolució dins el vestidor i agitar una plantilla acomodada, s'equivoca fitxant Quique Setién. Però Josep Maria Bartomeu i la directiva culer segur que encerten si el que busquen és recuperar l'estil de joc que ha dut el Barça a la glòria futbolística.

Es podria dir que Setién és un cruyffista amb ganes d'imitar l'estil guardiolista del Barça. I el tècnic càntabre arriba per triomfar al Camp Nou, cosa que ja va fer el novembre del 2018 quan amb el seu Betis es va imposar als blaugrana per 3-4 amb un repàs de futbol dels andalusos.

Amb filosofia Barça

Setién és un entrenador de tarannà tranquil, també amb el seu geni, però d'un tracte semblant al que ha tingut Ernesto Valverde amb la plantilla. La seva arribada encaixa a la perfecció perquè té una idea de futbol centrada en el joc de posició i amb cert regust d'ADN Barça. I al Camp Nou s'aposta per un futbol molt concret i, salvant les distàncies, podria recordar al de l'època de Pep Guardiola.

Setién és atrevit i té una idea clara del joc que vol fer. El tècnic càntabre aposta per un futbol amb una identitat que el barcelonisme sabrà reconèixer i en gaudirà. Als equips de Setién els agrada ser dominadors, tenir la possessió, construir les jugades des del porter i ser protagonistes absoluts dels partits.

valverde setien efe

EFE

Tot i aquesta fermesa de joc, qui sap si acabarà triomfant en un Barça que ara mateix té un perfil de futbolistes més verticals del que li agradaria. Agafa l'equip a mitja temporada, ja fet, i amb una dinàmica molt irregular. El seu recorregut no podrà ser des de zero ni per un llarg període, que seria l'ideal, i haurà d'adaptar-se i evolucionar a mesura que passin els mesos.

Tindrà el difícil paper d'agafar l'equip en un moment delicat de la temporada, encarant el tram decisiu del curs i en el moment en què es decideixen els títols. Primers a la Lliga, als vuitens de final de la Champions i als setzens de la Copa del Rei: viu en totes les competicions i encara lluitant per tots els títols.