El futbol necessita seguir avançant i adaptar-se a la societat. S'ha demostrat que una part dels joves ja no els interessa l'esport rei, no el segueixen i alguns se'ls fan llargs els partits. La Superlliga europea ja era un projecte que pretenia revolucionar el futbol, a nivell de competicions, i ara s'ha conegut que la FIFA vol implementar canvis amb la normativa.

Més dinamisme i emoció

Dues parts de 45 minuts és massa i és per això que el màxim organisme del futbol vol donar més dinamisme i emoció. Les primeres proves ja s'han realitzat i el torneig Future of Football Cup està sent l'exemple amb els quatre canvis que vol implementar la FIFA. Aquesta competició la disputen el PSV, l'AZ, el RB Leipzig i el Club Brugge i és per a menors de 19 anys. Serà un gran experiment per a la FIFA per avaluar l'impacte d'aquestes normes i saber si l'organisme presidit per Gianni Infantino implementa algun dels canvis a nivell mundial.

El primer de tot és regular el temps en dues parts de 30 minuts, aturant el rellotge cada vegada que s'interromp el joc. Aquesta norma no és cap novetat en altres esports com el bàsquet i el futbol sala, i al final, s'evita que es perdi temps i es juguin els 30 minuts per part.

El futbol permet realitzar tres canvis per partit, però ara s'ha augmentat a cinc per la pandèmia del coronavirus i si hi ha pròrroga, es pot fer una sisena substitució. El que pretén la FIFA és que hi hagi canvis il·limitats que permetria una alta intensitat durant els 60 minuts.

La tercera norma seria realitzar els serveis de banda amb el peu i no amb la mà. En esports com el futbol sala ja és així i en l'esport rei suposaria generar moltes més ocasions de perill i amb més facilitat. Es podria sorprendre amb canvis de joc i jugant en curt.

Per últim, la quarta norma seria castigar la targeta groga amb una suspensió temporal de 5 minuts. El jugador en qüestió hauria d'esperar des de fora del terreny de joc el seu torn i l'equip rival gaudiria d'una superioritat numèrica.

Recordem que la Superlliga tenia la intenció de fer una competició amb 15 clubs fundadors, entre els quals hi ha els més potents d'Europa, i que hi hagués cinc clubs més que anirien variant cada temporada. En un principi van firmar l'acord sis clubs de la Premier (Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham i Arsenal), tres de la Lliga (Barça, Reial Madrid i Atlètic de Madrid) i tres de la Serie A (Juventus, AC Milan i Inter de Milà). Les queixes dels aficionats i de diverses autoritats va obligar a fer un pas enrere per a la gran majoria i en l'actualitat només es manté en el projecte el Barça, el Reial Madrid i la Juventus. La cara visible en tot això ha estat Florentino Pérez.

 

Imatge principal: Captura del partit entre el Leipzig i l'AZ / ESPN