Fabio Quartararo segueix volant al Gran Premi de Catalunya i ha aconseguit la pole position de MotoGP amb un temps d'1'39.484, el registre més ràpid del cap de setmana. Per la seva part, Marc Márquez ha estat segon amb un temps d'1'39.499 i ha confirmat les millores respecte als lliures d'aquest divendres.

Quartararo, nova sorpresa a Montmeló

És la segona pole de la temporada per a Quartararo que es posiciona com una de les sorpreses d'aquest Mundial. La qualificació ha estat emocionant fins a l'últim moment, però el francès ha sabut imposar el seu estil contra Márquez, Rossi, Viñales i companyia.

Precisament Viñales ha estat el tercer (1'39.710), però no sortirà des d'aquesta posició en la graella de demà. El de Roses es pensava que ja havia caigut la bandera a cuadres i que s'havia finalitzat la sessió, quan ha començat a saludar i fer el "cavallet" davant del seu Club de Fans desplaçat al circuit català.

Però el temps encara no s'havia esgotat i aquesta maniobra de Viñales ha perjudicat a Fabio Quartararo i Danilo Petrucci, quan ambdós anaven en volta ràpida, i gairebé ha provocat un accident. Finalment, els comisaris han sancionat Viñales amb tres posicions i demà sortirà sisè. La igualtat ha quedat patent sobre l'asfalt quan es veuen els registres i és que entre el primer i el vuitè només hi ha quatre dècimes de diferència.

Morbidelli i Mir han estat els pilots més ràpids de la Q1 respectivament i el de Yamaha ha aconseguit un meritori quart lloc, tot i que sortirà tercer per la sanció a Viñales. Qui no ha tingut sort aquest dissabte ha estat Miller, Iannone, Petrucci i Rins que han caigut quan estaven rodant a un bon ritme.

En la setena cita del Mundial de MotoGP, Marc Márquez segueix sent el líder i aquest diumenge voldrà aprofitar la segona posició per ampliar la diferència al capdavant de la classificació. De fet, una cursa que el de Cervera només ha aconseguit guanyar en una ocasió.

Qualificació del GP de Catalunya de MotoGP