El Barça és un dels millors equips de la història de l'esport, segons el Wall Street Journal. El diari ha publicat un reportatge sobre les claus i les tècniques de lideratge de capitans d'equips influents. A més a més, ha afegit una llista on hi consten els 16 millors equips esportius de la història, i entre ells hi ha el Barça, en concret el de la temporada 2008-2013 amb Carles Puyol capitanejant l'equip.

Precisament segons afirma el Wall Street Journal, el conjunt liderat per Puyol és també el de Pep Guardiola. És el Barça del triplet, dels 14 títols en quatre temporades, del millor futbol practicat per un equip, del domini total sobre els terrenys de joc i de Leo Messi.

"El Barça va dominar el món sota la superestrella Leo Messi i l'entrenador Pep Guardiola", però un dels artífexs de l'èxit va ser el capità de la Pobla de Segur. Carles Puyol és considerat també un dels millors capitans de la història de l'esport. Un líder al camp, amb respecte a qualsevol, compromís i dedicació, el diari nord-americà el destaca entre les persones més influents en un equip esportiu.

Un dels que també es destaquen a l'article és Hilderaldo Bellini, jugador de futbol del Brasil, d'ell en destaca la seva capacitat per escapar dels focus mediàtics i treballar al marge de la popularitat. El capità català està inclòs en la categoria de capitans que no tenien un talent abundant, ni eren carismàtics però en canvi eren un exemple a seguir pels jugadors i l'afició, en aquesta categoria l'acompanya Yogi Berra, un jugador de beisebol dels New York Yankees.

Aquest reportatge i la presència blaugrana ha agradat molt a alguns culers que s'han sentit orgullosos de ser seguidors del que està considerat un dels millors clubs de la història. L'economista Xavier Sala-i-Martin l'ha compartit a les seves xarxes socials varies vegades. L'article està acompanyat d'un test per comprovar si tens el que fa falta per ser capità, basant-se en les qualitats d'aquests líders més destacats.