El periodista Joaquim Maria Puyal, la veu de les transmissions del Barça des de la temporada 1968/69, tanca una etapa i a partir de la temporada que ve ja no narrarà els partits del Barça a Catalunya Ràdio. El mestre de les narracions esportives en català ha anunciat que canvia de rumb, però ha afirmat que "no em jubilo; vull reorientar la meva activitat professional".

Han estat 50 anys de retransmissions del Barça, primer a Ràdio Barcelona i després a Catalunya Ràdio. Més de 3.000 partits de futbol i esdeveniments esportius com ara Mundials de futbol, EuroBaskets, Campionats del Món de boxa, Fórmula 1 i tennis, entre molts altres esports.

Un mestre i un referent

Joaquim Maria Puyal ha estat un referent per al sector periodístic i, sobretot, per al sector radiofònic, que ara fa un canvi. Puyal va treballar entre el 1968 i el 1985 a Ràdio Barcelona, i posteriorment va marxar a Catalunya Ràdio per continuar amb La Transmissió d'en Puyal i la nova aposta de les retransmissions en català a la ràdio pública de Catalunya.

Ha estat pioner en les narracions en català, que van començar la temporada 1976/77 des de Ràdio Barcelona, i s'han complementat amb una extensa carrera de 50 anys vinculat amb l'esport i la ràdio. I s'acaba una etapa de Puyal a Catalunya Ràdio, com la veu del Barça, després de 33 anys de LaTdP.

Moments històrics

En aquests cinquanta anys de retransmissions del Barça ha pogut cantar gols històrics, a banda de poder narrar 17 lligues, 5 Champions i molts títols més. Es recorden molts gols i molts moments que han marcat la història del Barça.

La narració de l'"Urruti, t’estimo!"

La narració del gol de Koeman a la primera Champions del Barça

La narració del "¡Pizzi, sos macanudo!"

La narració del gol d'Iniesta a Stamford Bridge

Agraïments a l'equip, anunciants i oients

Puyal ha donat les gràcies a tots els que l'han acompanyat durant aquest temps. "La clau sempre està en l'audiència. L'oient ha de passar davant de tot. La nostra feina només té sentit si, abans de res i ningú, tenim present que el que hem de fer és servir les persones que ens escolten. Elles van davant de tot", ha assegurat.

Durant la seva llarga trajectòria ha tingut grans professionals al seu costat, i ha assegurat que "per fer tot això ha estat imprescindible tenir un magnífic equip de professionals. Sense ells, hauria estat impossible. Els tinc a tots molt presents, ara mateix". I també dona les gràcies als anunciants: "Sense la col·laboració de grans companyies, i també d'empreses familiars, que ens han patrocinat, no hauríem pogut fer front a una producció tan ambiciosa com la nostra. Aquests darrers anys hem viatjat sis persones a cada partit que s'ha jugat fora de casa! Per això vull recordar amb agraïment, en el moment del comiat, aquests anunciants que han esdevingut col·laboradors i amics".