Xavi Hernández està disposat a seguir en el Barça, sempre que es compleixin una sèrie de condicions. Encara que fa poc va assegurar que sortiria a final de curs, les coses han canviat des d'aquell moment, i han recuperat bones sensacions, com demostren els resultats. Lògic, per tant, que Joan Laporta estigui fent tot el possible perquè reculi en la seva postura, i s'acabi quedant. Però per a això, el tècnic egarenc té diverses peticions.

🔴 Barça - PSG, DIRECTE | Segueix el minut a minut del partit de la Champions League
 

La primera serà portar diversos reforços que permetin millorar el nivell competitiu de la plantilla, i poder aspirar a tots els títols. I la segona és donar sortida a les peces que no entren en els seus plans de cara a la pròxima campanya. I en concret, ha assenyalat sis futbolistes, començant per Iñaki Peña, Marcos Alonso i Oriol Romeu, que han tingut un rol totalment secundari, i no han demostrat poder ajudar l'equip. Així que hauran de buscar un nou desafiament.

Inaki Pena Barca
Inaki Peña/ FC Barcelona

El porter alacantí va tenir la seva oportunitat amb la lesió de Marc-André ter Stegen, i encara que va començar amb força en les seves primeres actuacions, va acabar sent molt qüestionat per la falta de seguretat que proporcionava, i per alguns errors que va cometre. El lateral esquerrà, per la seva part, ha passat l'any pràcticament en blanc, i ara que torna a estar disponible, ha quedat relegat a l'ostracisme. I poc es pot dir del '18', que va ser un fitxatge que l'ex de l'Al-Sadd no va demanar.

Malgrat que va tenir continuïtat en les primeres setmanes de la campanya, ràpidament es va demostrar que no pot jugar en el Camp Nou, i molt menys sent titular, així que la intenció de Xavi és vendre'l, i que puguin recuperar la inversió que van realitzar. Així mateix, una altra marxa que ha sol·licitat a Laporta és la de Vitor Roque, una aposta personal de Deco, que no ha funcionat com s'esperava. N'ha jugat poc, i quan ho ha fet, ha deixat unes sensacions molt pobres.

vitor roc barca
Vitor Roque/ FC Barcelona

De manera que és molt probable que surti cedit, ja que el tècnic de 44 anys prefereix confiar abans en el jove Marc Guiu, una perla de La Masía. I també està pràcticament sentenciat Íñigo Martínez, que ha perdut el seu lloc en el Barça, i ha decebut les últimes vegades que ha estat sobre la gespa.

Joao Félix, la baixa més important per a Xavi

Encara que la baixa més important per a Xavi és la de Joao Félix, el qual no pot ni veure, ja que tenen una relació personal pèssima, i han tingut molts problemes per l'actitud del '14'.

Si no hi ha un canvi d'entrenador en el Barça, el futur del lusità està lluny de la ciutat comtal, encara que agradi molt a Laporta i a Deco.