El Paris Saint-Germain somia amb recuperar una perla que va deixar escapar. Després de créixer al futbol base de la Masia, se'n va anar al PSG, una mina d'or que li prometia tot amb només 16 anys. Allà, però, no va tenir minuts ni protagonisme i la seva carrera es va veure en entredit. L'estiu passat va marxar al PSV, equip de la lliga neerlandesa, i allà s'ha convertit en una estrella.

L'eclosió de Xavi Simons

Al PSG no confiaven en ell. Xavi Simons va estar dos anys al club parisenc, tant a l'equip sub-21 com al primer equip. Tot i això, no va aconseguir acumular gaires minuts en un equip plagat d'estrelles i, quan jugava, no brillava com ho havia fet al futbol base del Barça. S'havia convertit en un jugador molt individualista i havia perdut l'encert que tant el caracteritzava.

Xavi Simons PSG EuropaPress
Xavi Simons durant un entrenament quan era al PSG / Foto: EuropaPress

A París van decidir donar-li sortida, tot i que a contracor. Sabien que era una gran promesa de futur, però no ho estava demostrant. Així doncs, el van vendre al PSV amb opció de recompra. Allà ha aconseguit consolidar-se a l'elit. Amb només 20 anys, és un dels líders de la plantilla. Ha apostat pel futbol col·lectiu i d'associació i ha signat una temporada impressionant en què ha marcat 22 gols en 48 partits. A més, el seu rendiment li ha permès convertir-se en titular a la selecció dels Països Baixos.

Xavi Simons torna a les grans lligues europees

Arran del seu gran rendiment a l'Eredivisie, la lliga dels Països Baixos, Simons vol tornar als grans equips de les principals lligues europees. El seu principal desig era, sense cap mena de dubte, tornar el Barça. El seu entorn es va posar en contacte amb Xavi Hernández, però el tècnic blaugrana va desestimar la proposta perquè no podia assegurar-li minuts a causa de la gran quantitat de migcampistes que hi ha a la plantilla.

Xavi Simons PSV / Foto: Europa Press
Xavi Simons ha tornat a brillar amb el PSV / Foto: Europa Press

On si el volen recuperar és al PSG. A Luis Enrique li agrada molt aquesta nova versió de Xavi Simons i vol comptar amb ell, de manera que ha demanat al club executar l'opció de recompra sobre el jove neerlandès. El mitjapunta, però, té dubtes. Després d'haver estat dos anys a la banqueta del Parc dels Prínceps, no vol renunciar al protagonisme i al lideratge de què gaudeix al PSV per tornar a l'ombra de les estrelles del club parisenc.

El PSG ja ha fet la seva part i ara la pilota és al terrat del jugador. Luis Enrique el vol costi el que costi, però només el mateix Xavi Simons podrà posar fi a aquesta lluita entre el PSV i el PSG. La clàusula de recompra del club parisenc caduca a finals de juliol, de manera que al futbolista li queden 15 dies per prendre la decisió. Sigui com vulgui, tots dos clubs li demanen la màxima celeritat possible per tancar la planificació esportiva de la pròxima temporada, amb ell o sense.