El Barça ha tret el seu orgull a París però no ha pogut remuntar contra el PSG (1-1). Eliminació culer als vuitens de final de la Champions League després de dominar tot el partit i d'haver tingut ocasions de sobres per aconseguir l'impossible. La falta d'efectivitat ha condemnat els blaugrana, que s'acomiaden amb el cap ben alt d'Europa.

Un Barça amb esperança

La remuntada, si s'hi creu, és molt possible. I el Barça ha anat al Parc dels Prínceps amb la intenció de tornar a obrar el miracle quatre anys després contra el PSG. Amb el mateix onze que Ronald Koeman va posar al Camp Nou, només canviant el lesionat Piqué per Mingueza, però amb una altra sensació dels blaugrana.

Pressió, atac i esperança. Amb aquests tres principis el Barça s'ha menjat el PSG. Arribant amb facilitat a l'àrea francesa, prenent riscos en defensa, i deixant-se la pell en cada ocasió.

De Jong Icardi Barca PSG EFE

De Jong a terra i Icardi saltant / EFE

Messi com a líder i Dembélé com a punyal, s'han encarregat de crear el perill. Keylor Navas, el porter del PSG, ha aturat totes les tres ocasions del francès en els primers 20 minuts. Després Messi ha avisat. I al minut 23 Dest ha enviat la pilota al travesser.

Mbappé, Messi i un penal fallat

Però aquest gran Barça, amb força i empenta com mai, més que contra el Sevilla a la Copa del Rei, ha empetiti un PSG que ha rememorat fantasmes del passat. Però en el moment que més a prop estava el gol culer, penal innocent de Lenglet sobre Icardi que ha vist el VAR, i Mbappé ha fet el primer gol del partit a la mitja hora.

Però tot i el gol del PSG, el Barça no ha decaigut, ha entrat Junior Firpo per Mingueza perquè tenia targeta groga —i havia de cobrir Mbappé—, i Messi s'ha inventat un golàs vuit minuts després. Gardela des de més de vint metres i Keylor Navas no pot fer res per evitar l'empat. Abans del descans, però, penal sobre Griezmann que ha fallat Messi quan els culers ja visionaven que la remuntada era possible.

PSG Barcelona Messi EFE

Messi després de marcar el seu contra el PSG / EFE

El Barça tira d'orgull

El Barça, amb un 70% de possessió a la primera part, no tenia res a perdre, i a la segona ha seguit la mateixa tònica. Tot i que el PSG ha pogut fer un pas endavant a l'inici del segon temps, el partit ha tornat a virar cap als interessos blaugrana.

Possessió, atacs constants, però encara amb poca efectivitat. El Barça aquesta vegada ha generat molt, però no ha estat fi en les rematades finals. Trincao ha tingut una molt clara de volea quan ha entrat al quart d'hora de la segona part, i Messi i Griezmann una altra des de dins l'àrea petita. Però res.

I a la desesperada, dins de l'últim quart d'hora, han entrat Braithwaite, Pjanic i Ilaix. Un gran Barça, traient el seu orgull, ha canviat radicalment la imatge mostrada al Camp Nou però no ha pogut remuntar. No hi ha hagut miracle culer, i el Barça, amb Joan Laporta redebutant a la llotja, ha quedat eliminat de la Champions.

Imatge principal: Leo Messi envoltat de futbolistes del PSG / EFE