El Clàssic ja és aquí. Un dels partits més esperats de la temporada se celebrarà aquest diumenge, tot i que els ànims no són els millors. Barça i Reial Madrid es veuran les cares amb les expectatives que tot pot passar, amb un protocol covid a seguir i sabent que el Camp Nou no tindrà limitacions d'aforament.

El Barça vol un ple absolut

Des de la junta de Joan Laporta somien en un ple absolut, que recordi els millors dies abans de la pandèmia. Caldrà estar atent per veure com reacciona l'afició blaugrana, però de moment les referències no són molt positives. En els compromisos de Lliga (València) i Champions (Dinamo de Kíev), que eren sense restriccions, no es van superar els 50.000 seguidors, menys de la meitat de la capacitat.

Camp Nou Barca FC Barcelona

El Camp Nou buit / FCB

Laporta ha enviat més d'un missatge per animar l'aficionat culer per ser a l'Estadi. "Necessitem els aficionats. Primer per als jugadors, perquè necessiten el seu suport, els seus crits d'ànim, necessiten que els acompanyin fins a la victòria. I després per al club, perquè com més assistència i vida té l'estadi, més ingressos generen. A part que seria molt bonic tornar a veure les assistències que teníem a l'estadi abans de la covid", va manifestar el president barcelonista.

El màxim mandatari culer va argumentar que les xifres de públic dels darrers partits era perquè eren les primeres vegades sense restriccions i la gent encara és prudent. El protocol per al Clàssic, com en els altres partits, és clar i està definit, així com hi ha diverses persones que ho controlen per al recinte.

Es pot menjar i beure des del teu seient?

Tots els assistents han de dur la mascareta obligatòriament, hi ha d'haver distanciament en les cues per anar entrant de manera esglaonada i s'han de seguir les indicacions del personal. Per al Clàssic no hi haurà franges horàries d'entrada ni sortida, i s'han de fer cas als accessos indicats per anar a la localitat que correspon.

Es pot menjar i beure des del teu seient? El Barça especifica que el consum de begudes es pot fer en tot el recinte, però per menjar hi ha zones habilitades al voltant del bar i no s'ho poden emportar a la graderia. També és veritat que amb tanta gent al Camp Nou serà complicada la vigilància del comportament de cadascú. Òbviament no es pot fumar a cap part, però això és des de fa anys.

Mosaico Barca Real Madrid octubre 2021 FCB

Així lluirà el Camp Nou / FCB

Per a l'ocasió, l'entitat catalana ja ha preparat el seu primer mosaic de la temporada que té dos missatges: "Barça, ara i sempre" i "Som-hi, culers". El primer se'l trobaran els jugadors quan saltin a la gespa mentre que el segon estarà dividit en dues parts, un en cada gol. Recordem que el matx serà aquest diumenge, 24 d'octubre de 2021, a les 16.15 hores i es podrà seguir per televisió a Movistar LaLiga.

A nivell esportiu, és importantíssim que els blaugrana aconsegueixin els tres punts. Són evidents totes les mancances dels de Ronald Koeman, però diumenge buscaran oferir la millor versió per competir davant un Madrid, que aquesta campanya s'ha mostrat irregular alhora que perillós.

 

Imatge principal: L'afició del Barça al Camp Nou / Europa Press