Fotoperiodistes esportius d'arreu d'Espanya han protestat aquest dijous contra la Lliga i el Consell Superior d'Esports (CSD) per reivindicar el seu dret a informar en temps de coronavirus.

En un comunicat, l'Associació Nacional d'Informadors Gràfics de Premsa i Televisió, juntament amb altres associacions del sector, denuncien que els professionals de la cobertura gràfica han estat vetats de les ciutats esportives, fet que, apunten, afecta l'article 20 de la Constitució sobre el dret a informar.

pilota cameres protesta fotoperiodistes esportius sergi alcazar

Una de les imatges de la protesta que ha tingut lloc a la Ciutat Esportiva Joan Gamper / Sergi Alcàzar

Els fotoperiodistes, a més, denuncien que la Lliga i el CSD han ofert la cobertura dels entrenaments i els futurs partits de competició oficial a una sola agència de serveis gràfics contractada per ells mateixos.

És per aquest motiu que reclamen que les dues entitats coordinin un protocol de seguretat per a l'accés dels periodistes gràfics als recintes esportius i que contemplin els serveis gràfics com un agent més de la competició. Tot, per evitar, a més, acomiadaments, ERTO's i precarietat dels informadors freelance.​