El Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJB) ha desestimat el recurs presentat per la defensa de Santos Márquez González en la qual sol·licitava l'anul·lació de la sentència que condemnava aquest mitjancer de futbolistes a 4 anys i un dia de presó pel delicte d'estafa agreujada en el fitxatge de l'exporter del Reial Madrid Iker Casillas pel Porto.

Els magistrats rebutgen els arguments de Santos

Els magistrats del TSJB rebutgen tots els arguments dels advocats de Santos Márquez per anul·lar la resolució dictada per l'Audiència de Palma el 2014.

Segons aquesta sentència l'agent va enganyar el seu exsoci Jorge Ignacio S., que va fer creure que el futbolista volia fitxar per algun equip dels Estats Units.

Iker Casillas Porto Europa Press

També el va fer pensar que la comissió per aquell fitxatge aniria destinada als comptes de l'empresa Mallorca Viva SL, en la qual ambdós havien estat socis i amb la qual continuava col·laborant.

L'empresa, per això, va aportar 9.100 euros a Márquez per a la seva total disponibilitat en la negociació del fitxatge de Casillas, la comissió, una vegada tancada, de les quals el representant "havia decidit no destinar" a l'empresa.

De fet, el juny de 2015, va iniciar contactes com a "agent lliure" amb el mànager de l'esportista per negociar el seu traspàs al Porto.

La sentència de l'Audiència de Palma també imposava a Santos Márquez una indemnització en concepte de responsabilitat civil al denunciant de 115.666 euros i assumir les dues terceres parts de les costes del procediment.

Iker Casillas Philipp Lahm Europa Press

Els lletrats del mitjancer van al·legar davant del TSJB que no va existir engany en l'operació de Casillas perquè "tot Espanya es va assabentar del fitxatge i Santos Márquez va aparèixer a la premsa nacional".

La resposta dels magistrats va ser: "Això no és notori per a la Sala ni se li dona a conèixer que es va publicar en la premsa". La sentència dels magistrats de les Balears és recurrible davant del Tribunal Suprem.