El Barça s'ha acabat imposant després de patir excessivament contra un gran Girona, que ha tingut esperança fins al final en el derbi català (0-1). Un solitari gol de Pedri González ha acabat desanimant tot Montilivi en el dia que Ousmane Dembélé s'ha tornat a lesionar. El Barça, tot i que desconegut pel seu mediocre joc, segueix catapultat i líder a la Lliga Santander.

Sense emoció a Montilivi i amb la lesió de Dembélé

Derbi català molt esperat i amb un ple absolut a Montilivi. I amb canvis en un partit disputat des del primer a l'últim minut. El Barça, apostant per canvis, amb l'entrada de jugadors com Eric Garcia, Marcos Alonso, Raphinha o Ansu Fati. I el Girona, també amb una aposta diferent a l'habitual i amb la idea d'igualar forces en la tàctica per poder combatre contra els blaugrana, que han estrenat la seva quarta equipació, la nova de la senyera.

Ansu Fati Oriol Romeu FC Barcelona Girona / Foto: EFE - David Borrat
Ansu Fati i Oriol Romeu jugant el Girona-Barça / Foto: EFE - David Borrat

Ambdós buscant el control i la possessió, la primera ocasió de perill ha estat favorable al Girona, per velocitat, amb Yan Couto entrant dins l'àrea culer. També Juanpe ha fet el seu avís. El Girona, sense cap por, ha anat a buscar un Barça dominador, que mica en mica ha anat tancant el conjunt local al voltant de la seva àrea.

Costava molt trobar ocasions per part dels dos equips, però el partit ha canviat quan ha arribat la lesió muscular de Dembélé al quàdriceps de la cama esquerra. I ha hagut de deixat el seu lloc a Pedri. El Taty Castellanos ha provat una xilena impossible per part gironina i Ansu Fati i Pedri han tingut dues ocasions per part culer. Però si faltava protagonisme dels dos equips, qui l'ha volgut agafar ha estat l'àrbitre Alejandro Muñiz Ruiz, que se li ha escapat el partit de les mans en els últims minuts de la primera meitat.

Dembélé es cambiado por lesión durante el Girona-Barça / Foto: EFE
Pedri González entrant en el lloc d'Ousmane Dembélé / Foto: EFE

Pedri decideix el derbi català

Però Xavi Hernández ha pensat que havia de tocar l'esquema al descans i ha fet entrar Jordi Alba per un inoperant Marcos Alonso. I sí que el Barça ha millorat, amb perill originat per Raphinha, Kounde o De Jong. Però no arribava el gol. I el Girona també ha hagut de fer canvis, donant entrada a Valery per Yangel Herrera.

I ha estat al minut 61, després d'una pressió altíssima i molt ben feta del Barça, que ha recuperat la pilota al voltant de l'àrea gironina i Pedri ha fet el seu gol. I gran assistència de Jordi Alba. Tot i alguna tímida reacció del Girona, Stuani i Toni Villa han hagut de sortir a la gespa per buscar l'empat gironí. I el Girona ha encertat perquè ha aconseguit fer patir el Barça. I més canvis: entren Joel Roca i Iván Martín pel Girona, i també ho fan Balde i Kessie pel Barça.

Pedri celebrando un gol en el Girona - Barça / Foto: EFE
Pedri González celebrant el seu gol contra el Girona - Barça / Foto: EFE

Toni Villa i Iván Martín han revolucionat el partit i han estat a punt d'empatar el duel contra un Barça descentrat en els últims minuts. Al final, però, no hi han hagut més gols i la victòria ha estat culer novament gràcies a Ter Stegen. I Míchel, l'entrenador del Girona, ha acabat expulsat.